6 egyértelmű jel, hogy nem vagyunk egészségesek
2017. június 22. írta: Msylwia

6 egyértelmű jel, hogy nem vagyunk egészségesek

6_jel_hogy_nem_vagyun_egeszsegesek.jpgTestünk folyamatosan üzen ha baj van, csak nem mindig vesszük komolyan ezeket a jeleket. Pedig van néhány olyan egyértelmű tünet, melyet ha észlelünk, nem árt a probléma végére járni. Lássuk, mire érdemes jobban odafigyelni!

  • Korai őszülés

A őszülés természetes jelenség, öröklött tényezők is befolyásolják ennek idejét. Jó ha tudjuk, hogy a korai őszülés hátterében akár valamilyen orvosi ok is állhat. Ha a hajkoronánk legalább fele megőszült már 40 éves korunk előtt, érdemes ellenőriztetnünk a vércukor szintünket, mert az idő előtti őszülés cukorbetegség kialakulásának egyik jele lehet.

  • Hajhullás, szemöldök ritkulása

A fokozott hajhullás mind a nők, mind a férfiak esetében hatalmas megrázkódtatást okoz. Főleg akkor, ha azt tapasztaljuk, hogy csomóban hullik a hajunk, és hónapról hónapra látványos a ritkulási folyamat. Időnként komoly kórképek kísérője vagy figyelmeztető jele is lehet: ilyenek például a pajzsmirigy betegségek.  Aggodalomra semmi ok, az elvesztett hajszálak és szemöldökszálak a megfelelő kezelés után hamarosan visszanőnek!

  • Repedezett ajkak

A száj sarkában található repedések leggyakrabban a B-vitaminok és a cink hiányára utalnak. A B-vitaminok hiánya fokozza a száj kiszáradását, kirepedezését, ezért fogyasszunk elegendő mennyiségű tejet, sajtot, tojást, halat, zöldfőzelékeket, teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket. A kiszáradásra hajlamos ajkakat ápoljuk mézes pakolással. Egy kevés mézzel kenjük be a szánkat, és 15 percig hagyjuk rajta. A mézben lévő hatóanyagok hidratálják és táplálják az érzékeny bőrt.

  • Sárgás szemfehérje

Szemünkben a szemfehérjének mindig fehérnek kell lennie. Az erős dohányosoknál nem csupán a fogak és az ujjak válnak sárgás színűvé, hanem a szemfehérje is elszíneződik. Azonban betegségek is okozhatják a sárgás szemfehérjét, mint például a bilirubin nevű festékanyag egészségtelen felszaporodása a szervezetünkben. Ilyenkor az epefesték túltengésének különböző okai lehetnek, amit kezelni kell.

  • Anyajegyek

Vegyük komolyan! Szerencsére a legtöbb anyajegy ártalmatlan és jóindulatú, de néhány közülük nagyon veszélyes lehet, különösen a túlzott szoláriumozás, napozás következtében megjelenők. Ha az utóbbi időben azt tapasztaljuk, hogy újabbak jelentek meg, esetleg a régebbiek növekedtek vagy formailag megváltoztak, mindenképpen nézessük meg bőrgyógyásszal!

  • Megvastagodott nyak

Különösen a nyak elülső részére kell nagy figyelmet fordítani, mert az itteni duzzanat, megvastagodás pajzsmirigy problémát jelezhet, ami különösen gyakori a 20-50 év közötti nők esetében.

Figyeljünk testünk jelzéseire, és vegyük ezeket komolyan!

Pár Perc az egészségért

300x250_1496301345.jpg

MSylwia

 

A bejegyzés trackback címe:

http://parpercegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2512612909