7 önbizalomnövelő tipp, ami tényleg működik
2017. július 02. írta: Msylwia

7 önbizalomnövelő tipp, ami tényleg működik

onbizalom_novelese.jpgFelmérések szerint 10-ből 7 ember önbizalomhiánnyal küzd. Az önbizalom valami olyan dolog, ami belülről fakad, és könnyen lerombolódik a hétköznapi kudarcokban. Ha nincs elég stabil belső önbecsülésünk, akkor magunknak kell felépíteni.Az önbizalmunk erősítésére számtalan technika létezik,  ha ezeket rendszeresen alkalmazzuk, idővel azt vesszük észre, hogy sokkal magabiztosabbá váltunk. Hogyan növelhetjük az önbizalmunkat?

  • Felejtsük el az összehasonlításokat

A kevésbé magabiztos ember hajlamos másokhoz hasonlítani önmagát, és remek érzékkel mindig megtalálja azokat, akik jobbak, sikeresebbek, szebbek, tehetségesebbek nála. Ezzel nem tesznek mást, mint még jobban fokozzák a kisebbrendűségi érzést és a negatív énképüket erősítik. Ilyenkor nem veszik észre azokat a tulajdonságokat sem, amelyekben viszont  sokkal jobbak másoknál. A hibáink helyett az erősségeinkre helyezzük a hangsúlyt!

  • Figyeljünk az öltözködésre!

A kinézetünk befolyásolja, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Főleg a hölgyek tudják, hogy ha egy olyan ruhát vesznek fel reggel, amiben csinosnak érzik magukat, rögvest megnő az önbizalmuk és máris jobban indul a napjuk. Ha viszont nem érzik jól magukat a ruhájukban, az megváltoztatja a testtartást és a viselkedést.  És hogy ez mennyire igaz? Eladástechnikát oktató szakemberek nem győzik hangsúlyozni, ha otthonról kell egy fontos tárgyalást telefonon lebonyolítanunk, akkor is öltözzünk hozzá fel elegánsan, a nők sminkeljék ki magukat, mert egyből határozottabbá válik a fellépésük. Ami a hangon rögtön meg is érződik. Nem kell óriási költségvetésbe vernünk magunkat vagy a legújabb divatrendet követni, de bővítsük ruhatárunkat pár minőségi, előnyös darabbal. Ezekben sokkal jobban érezzük magunkat. 

  • Figyeljünk a testtartásunkra

A testbeszéd alapvető tartozék úgy a privát életünkben, mint a szakmaiban. A testtartás rendkívüli módon árulkodó: a lógó vállakkal, beesett mellel, kitolt hassal, lehajtott fejjel vánszorgó ember eleve határozatlan, gyenge, önbecsüléssel küzdő benyomását kelti a külvilág számára. Ha kell gyakoroljuk a tükör előtt a helyes, magabiztos testtartást.  Húzzuk ki magunkat, fejet fel, mellet ki, hasat be! Az eredmény azonnal látható: nagyobb mell, kisebb has – öt centiméterrel magasabbnak és sok évvel fiatalabbnak fogunk tűnni. Az egyenes testtartás magabiztos külsőt kölcsönöz, és ez garantálja a határozott fellépést.

  •  Sportoljunk rendszeresen!

A rendszeres sport energiával tölti fel a szervezetünket, segít megelőzni a betegségeket és általánosan javítja a kedvet is. Mindemellett valamiféle rendszert visz az életünkbe. A mozgástól nemcsak jobban fogunk kinézni, hanem ezzel arányosan az energiaszintünk is megnő, a pozitív lendület az egész napunkat végigkíséri. Az öltözködéshez, testtartáshoz hasonlóan az edzettségünk is nagy hatással van az önbecsülésünkre.

  • Szólaljunk meg!

Talán ezt lesz a legnehezebb betartanunk, de megéri gyakorolni! Akik kevés önbizalommal rendelkeznek, csoportos megbeszélések vagy egy szimpla baráti összejövetel alkalmával nagyon nehezen és ritkán szólalnak meg, leginkább jó hallgatóságnak számítanak. Itt az ideje ezen változtatni! Vegyünk erőt magunkon, kezdjünk mi is kommunikálni, szólaljunk fel összejövetelek, értekezletek alkalmával, és meglátjuk nem dől össze a világ. Legközelebb még bátrabban ragadjuk magunkhoz a szót. Kezdeményezzünk beszélgetést munkahelyünkön, boltban, lakókörnyezetünkben, kutyasétáltatás közben stb.

  • Gyűjtsük a sikerélményeket

Vegyük sorra életünk során azokat az eseményeket, amikre büszkék lehetünk, amikor sikert könyvelhettünk el. Kezdjünk bele új dolgokba: lehet ez a festés, kézművesség, vagy bármilyen új hobbi.  Van valami, ami hónapok óta ott lapul az elintézendő listán? Hajlamosak vagyunk húzni, halogatni, kifogásokat keresni. Holnap reggel lássunk neki, és élvezzük az elégedettséget. Főleg az elején ünnepeljük meg a sikereinket! Megérdemeltük!

  • Segítsünk másoknak!

A tudat, hogy segítségére lehetünk másoknak, fokozza a magabiztosságunkat és sikeresebbé válunk.

Kezdjük el a gyakorlatokat már ma, ne halogassuk!  "Álmaink valóságba öntésétől nagyon gyakran egy dolog választ el minket: az önbizalom hiánya." 

2017_05_banner-300x250_bambara_1498881590.jpg

Molnár Sylwia

Pár perc az Egészségért

 

A bejegyzés trackback címe:

http://parpercegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr812636411