5 tipp, hogy a nyaralás alatt tényleg kipihenjük magunkat!
2017. július 10. írta: Msylwia

5 tipp, hogy a nyaralás alatt tényleg kipihenjük magunkat!

holiday.jpgNyaralás közben az a legfontosabb, hogy kipihenjük magunkat, és feltöltődve térjünk vissza a hétköznapokba. "Végre kialszom magam, olvasok, egész nap, a strandon lazulok" – ezekre a tevékenységekre vágyunk leginkább a nyaralás alatt. Nézzük meg hogyan pihenhetjük ki magunkat igazán:

  • Fokozatosan állítsuk át magunkat "szabadság-üzemmódra”

Semmiképpen ne a munkahelyről induljunk nyaralni! Ha lehet, az utolsó munkanap után legalább egy napot hagyjunk magunknak a pihenésre, a kényelmes becsomagolásra, a ráhangolódásra, ügyintézésre.

  •  Ne akarjunk mindent belezsúfolni egy hétbe

Sokan, ha külföldre mennek nyaralni, igyekeznek minden látnivalót, programot, fakultatív utat betervezni az adott egy hétbe. Érthető, hogy szeretnénk minél több mindent látni az adott országból, kultúrából. Egy előzetes, átgondolt tervezéssel megoldható, hogy mindenre jusson idő. Az egyik napot tölthetjük feszes tempóban, például múzeumlátogatással, a másikat pedig ráérősen "elfecsérelhetjük" a strandon. Legyünk lazák és rugalmasak.

  • Hagyjunk fel a facebook, e-mailek folytonos nézegetésével

Tízből négy ember érzi azt a szabadsága alatt, hogy ha nem tartja távolról is a frontot, akkor kiesik a munkából, és nehéz lesz a visszatérés, másrészt azt gondolják, hogy más nem tudja őt megfelelően helyettesíteni. Ez a hozzáállás ártalmas az egészségünkre, hiszen sosem tudunk igazán kikapcsolódni, feltöltődni, elengedni magunkat. Tény, hogy hiába csukjuk be utolsó nap az irodánk ajtaját, az okostelefonok révén már az utazásra is magunkkal visszük a munkát. A nyaralásra szánt időt kizárólag a feltöltődésnek, és nem utolsó sorban végre a családunknak szenteljük. A nyaralás akkor jelent igazi kikapcsolódást, ha a pihenéssel foglalkozunk és hagyjuk megélni az adott pillanatot. Minden meg fog várni! Muszáj kitörni pár napra a mókuskerékből ahhoz, hogy ne merítsük le teljesen a tartalékainkat.

  • Végre együtt a család!

A családdal töltött idő nagyon fontos ahhoz, hogy teljesnek érezzük az életet, ehhez képest velük vagyunk a legkevesebbet. Amikor szabadságon vagyunk, igyekezzünk minél inkább aktívan együtt lenni. Ilyenkor a család is egy kicsit  összerázódik. Újra közös élmények érnek bennünket, végre a hétköznapok feszültsége és terhei nélkül örülhetünk egymás társaságának. Fontos: Ne akarjuk a párkapcsolati problémáinkat a nyaralás alatt megoldani! Halasszuk el a gondok megoldását ha már visszatértünk a nyaralásból.

  • Fordítsunk több időt az alvásra

A szakértők szerint minimum hét óra alvásra lenne szükségünk naponta ahhoz, hogy kipihentek legyünk. A nyaralás pont megfelelő idő arra, hogy pótoljuk ezen a téren is a mulasztást.

+ 1 tipp: Őrizzünk meg a nyaralásból egy kis mozaikot

Beköszöntöttek a hétköznapok? Gondoljuk végig, milyen helyzetekben éreztük magunkat kimondottan boldognak? Tetszett a család összes tagjának a múzeumlátogatás? Élveztük az aquafitnesst? Építsük be a nyaraláson tapasztalt pozitív élményeket a hétköznapokba. Az üdülés jó alkalom valami új tevékenység kipróbálására, amit később a mindennapokban felüdülésként alkalmazhatunk. 

Ahol igazán kipihenhetjük magunkat:

2017_05_banner-300x250_bambara_1498881590.jpg

 

Jó nyaralást!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://parpercegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3912652489