Pár perc az egészségért

TESZT: Hoover MBC 500 UV Ultra Vortex matractisztító

TESZT: Hoover MBC 500 UV Ultra Vortex matractisztító

mbc500uv_011_ultra_vortex_squared.jpgSzeretné otthonát makulátlan tisztaságban tudni és családját megóvni az irritáló allergénektől?

Az emberek többsége néhány hetente lecseréli az ágyneműhuzatot, de arra már kevesebben fordítanak gondot, hogy a matracot is alaposan kitisztítsák. Pedig matracunk komoly egészségügyi veszélyeket is rejthet! Ritkán gondolunk bele abba, hogy a fekvőhelyünket az elhalt hámsejtjeinkkel, izzadságunkkal folyamatosan szennyezzük. Ezek a szerves anyagok pedig táptalajként szolgálnak különféle baktériumok, gombák, atkák számára, melyek allergiás betegségek első számú kiváltó okai. A tévhittel ellentétben nem a házi por, és nem is a házi poratka okozza leggyakrabban a légúti allergiát, hanem a poratka ürüléke. A kárpitok mélyebb rétegeiben idővel több gramm finom por is lerakódhat. Ez a sok por aztán a mindennapos használat során felverődik, és újra bekerül a lakásunk levegőjébe. Becslések szerint a házi poratka az asztmás megbetegedések 50-80%-ért felelős, de szerepet játszik a szénanátha, az ekcéma, és más allergiás megbetegedések kialakulásában is.

Jó hír, hogy van megoldás!

Nem kell megijedni, nem bonyolult dologról van szó, ha a matracunkat, kárpitjainkat, textilfelületeinket szeretnénk tisztává varázsolni, atkamentessé tenni. A matrac tisztítása házilag első hangzásra komoly feladatnak tűnik, de most bebizonyítom, hogy valójában milyen egyszerű. Szükségünk lesz egy Hoover MBC 500 UV Ultra Vortex matractisztító gépre.

Hogyan működik?

A készüléket kézbe véve szembeötlő, hogy ez a gép a hatékony tisztítási teljesítményt ötvözi a funkcionális dizájnnal és az ergonomikus kialakítással. További előnye többek között az átlátszó portartály, a teljesítmény folyamatos ellenőrzéséhez. Higgyük el, elképedve fogjuk figyelni! Használata rém egyszerű. Kapcsoljuk be a gépet, majd válasszunk a három funkció vagy azok kombinációja közül. Alapesetben, ha a főkapcsolót bekapcsoljuk, automatikusan elindul a három üzemmód.

Porszívási mód: A legnagyobb alapossággal tünteti el a port és a szennyeződéseket az anyagok legmélyebb rétegeiből. A forgókefe alaposan kiütögeti és felkavarja a port, ami lehetővé teszi, hogy a készülék a szemcséket a portartályba szívja. Kisállatok szőrének felszívásához, takarításához kifejezetten ajánlott!
Vákuum funkció: finomabb felületeken kiszívja a szemcséket a portartályba, a mélyebb rétegekből az allergéneket és poratkákat képes eltávolítani. Nem csak felszívja, hanem ki is vákumozza a port a felületből. Kényes felületen is bátran alkalmazhatjuk.
UV C lámpa: sterilizáló hatású, a baktériumok, allergének és poratkák 99%-át elpusztítja és megakadályozza visszatérésüket. Egy dologra figyeljünk, hogy az UV C sugárzás miatti sérülés elkerülése érdekében ne nézzünk a gép alsó részébe bekapcsolt állapotban. De nem kell megijedni, van benne egy biztonsági funkció a véletlen sérülés elkerülése érdekében, az UV C lámpa kizárólag a tisztított felülettől legfeljebb 5 cm távolságra és legfeljebb 30° szögben működik.

kepkivagas5.JPGÉn mind a három funkció együttes használatát választottam, bánjon csak el a nem odavaló élősködőkkel. Egyidejűleg hagyjuk bekapcsolva az UV C lámpát, mellyel fertőtleníteni, sterilizálni tudjuk a kezelt felületet. A Hoover matractisztító gép nem csupán kitisztítja és eltávolítja a port, atkákat, hanem egészen mélyen, a matrac belsejében is képes fertőtlenítést végezni. Ezzel biztosítva a 100%-os tisztaságot. Hamar megszabadulhatunk a portól, elhalt hámsejtektől, házi poratkáktól és azok ürülékétől. A gép viszonylag könnyű, kézre esik, és hosszú kábellel rendelkezik, így igazán kényelmes a használata. A csúcsminőségű tisztítási eredményt teljes mértékben száraz technológiával érjük el, vegyszer- és kemikáliamentesen. Könnyen belátható, hogy erre az alapos tisztításra egy hagyományos porszívó nem képes. Erre a célra egy professzionális matractisztító készülékre van szükségünk, mely a poroló-szívó és fertőtlenítő funkciót ötvözi.

A kárpitok, matracok tisztítása után nincs más dolgunk, mint a tartályt kiüríteni és hüledezni, mennyi port gyűlt össze a tisztának hitt felületekről. A tartály a porral való érintkezés nélkül is üríthető a maximális higiéniáért.

Egy felnőtt testéről naponta kb. 1,5 gramm felhám távozik. Ebben a mennyiségben atkák tízezrei is élhetnek! A házi porral való érintkezés, annak belégzése rendkívül változatos tüneteket produkál, mint például légúti allergiát, szénanáthát, ekcémát, csalán-kiütést, szem kötőhártyájának és az orr nyálkahártyájának gyulladását.

ledes.jpgHol használhatjuk?

A Hoover matractisztító gép segítségével tisztán, atka és allergén mentesen tarthatjuk az olyan textíliákat, mint a kárpitozott bútorok, kanapék, matracok, paplanok, párnák vagy az autósülések kárpitjait. A professzionális berendezés segítségével könnyen, gyorsan megtisztíthatjuk textilfelületeinket az allergénekkel teli finom portól és poratkáktól. Ideális minden textilfelületre! Kisállatok szőrének felszívásához, takarításához kifejezetten ajánlott!

És itt tartozom egy őszinte vallomással. Amikor megkaptam a készüléket tesztelésre egy kicsit szkeptikus voltam. Mindig nagyon figyelek a tisztaságra, rendszeresen - talán az átlagnál is többet - takarítok, portalanítok, az ágyneműk cseréjét szigorúan veszem, a kárpitokat és a matrac huzatait rendszeresen porszívózóm. Szóval azt gondoltam ennek a készüléknek a tartályába nálam semmi nem fog összegyűlni. És most jön a döbbenet, ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el. 8 perces tisztítás után elképedve láttam, hogy az általam patyolat tisztának hitt matracomból a tartály tele lett finom, púderhez hasonló porral, szennyeződés koncentrációval. Továbbiakba már nem is akarok belegondolni, hogy még mi minden - atkák és ürülékük, emberi felhám, penészgomba - jött ki a matrac belsejéből. Rá kellett jönnöm, hogy a hagyományos porszívók nem bánnak el a kárpitok, matracok belsejében lerakódott porszemekkel, atkákkal. Jó érzés tudni, hogy megszabadultunk a portól, pollenektől és a szabad szemmel nem látható élősködőktől!

kepkivagas_1.JPG
Műszaki adatok:
 Teljesítmény: 500 W
 Porelválasztó technológia: Ciklonos
 Funkció: Száraz felületekre
 Használati módok: 3
 Portartály kapacitás: 0,3 liter
 RPM: 4200
 Filter típusa: Mikro filter
 UV C lámpa
 Gumírozott elülső henger
 Egyszerű tartályürítés
 Kábel hossza: 5 méter

Célszerű havi rendszerességgel elvégeznünk matracunk tisztítását. A Hoover MBC 500 UV Ultra Vortex gép bárki számára elérhető.

Szerezd be ezt a Matrac- és kárpittisztító gépet és takaríts otthon is úgy, akár a profik!

hoover_bannerkampany_brand_artwork_300x250_1.jpg

TESZT: Hoover MBC 500 UV Ultra Vortex matractisztító Tovább
Míg Európa számos országában csökkentik a munkaidőt, nálunk bevezetik a 400 óra túlórát!

Míg Európa számos országában csökkentik a munkaidőt, nálunk bevezetik a 400 óra túlórát!

400_oratulora.jpgMíg a külföldi országokban arra törekszenek, hogy a munkaidőt csökkentsék, addig kis hazánkban a 400 óra túlórát vezetik be. Valami nagyon nem működik jól nálunk! Ha csak egy nagyon kicsit belegondolunk, és kiszámoljuk, mit is jelent ez a 400 óra túlóra, már maga a gondolat is irreális! Nem napi 8, hanem akár napi 10 óra munkaidőt. A munkavállalók valóban több pénzt szeretnének keresni, de mindezt úgy, hogy az európai fizetésekhez zárkózzunk fel, nem pedig rabszolga módon. Arról nem is beszélve, hogy sok multinál ez nem lesz választás kérdése, ha nem vállalja a munkavállaló a túlórát, valószínűleg hamar az utcán találja magát. Ezzel egy dolgot lehet elérni, aki eddig még itthon maradt és megpróbált Magyarországon boldogulni, az is elmegy külföldre. Az utolsó pedig lekapcsolja a villanyt! Európa többi országában már azt vizsgálják, hogy mennyi lenne az ideális munkaidő, ami alatt a munkavállaló hatékonyan tudja elvégezni a feladatát, mindezt úgy, hogy megmaradjon a munka és a magánélet közötti egyensúly. Jó néhány országban már csökkentették a munkaidőt, nem véletlenül. Számos vizsgálat kimutatta, hogy képtelenség 8 órán keresztül egy dologra koncentrálni nemhogy még a túlóráknak köszönhetően 10 órán keresztül. Ráadásul a több munkaóra nem áll egyenes arányban a hatékonyabb munkavégzéssel.

Honnan jön a 40 órás munkarend?

Henry Ford gyártulajdonos vezette be annak idején a heti öt napos, napi 8 órás munkaidőt. Ford elgondolása közgazdasági számításon alapult, ezzel tudta a termelést a csúcsra járatni, módszerét hamarosan mindenhol átvették. Henry Ford ötlete óta bizony rengeteg év eltelt, de a mai napig a 40 órás munkahetet tartjuk „ideálisnak” vagy legalább is ez a bevett gyakorlat. Holott számos kutatás támasztja alá, hogy a puszta megszokáson ideje lenne változtatni. Hogy mennyi időt tölt el egy alkalmazott a munkahelyén, nem áll összefüggésben azzal, mennyire lesz versenyképes a termék vagy szolgáltatás. Szemünk előtt lévő példa erre, hogy a németek csak 35,3 órát dolgoznak egy héten, ugyanakkor Németország a világ 4. legversenyképesebb országa!

Vegyük már észre, hogy a kevesebb több!

A mai felgyorsult világunkban a nyolcórás munkanap elavult, nem hatékony megközelítése a munkának. Számos vizsgálat bebizonyította már, hogy maximálisan hat óra az a munkaidő, mely alatt képesek vagyunk koncentrálni, és nem utolsó sorban precíz munkát végezni. Ezt követően jelentősen csökken a koncentrációs képességünk, ezzel együtt egyenes arányban nő a hibázási lehetőség. Nem elhanyagolandó tény, hogy egy hat órás munkarend vagy csökkentett munkahét mellett több lenne a munkavállaló szabadideje, melyet a családjával tölthetne, testmozgásnak szentelhetne. Nem kellene minden nap stresszesen zsonglőrködni a háztartásra szánt idő és a gyerekekkel töltött idő között. Azt sem kell igazán bizonygatni, hogy ha a dolgozó többet pihenhet, több időt tud a családjának szentelni, baráti kapcsolatokat képes ápolni, jut ideje a testedzésre az a munkájára igencsak pozitívan hat. Eleve jobb a közérzete, munkáját nagyobb örömmel és lelkiismeretesebben végzi kiegyensúlyozottságának köszönhetően, és jóval kevesebbet fog betegeskedni. Ezért érdeke az egész társadalomnak, hogy a munkát  össze tudják egyeztetni a magánélettel. A boldog ember természettől fogva produktív, és képes kibontakozni.

Mi lenne az ideális munkaidő?

 • Négy napos munkahét

Legyen a csütörtök az új péntek! Vélhetően sokan tapasztaltuk, hogy az irodában pénteken már érdemi munka nem nagyon folyik. Ezt támasztja alá, hogy sok munkáltató hozzájárul e napon a Jeans day-hez is, azaz a lazább öltözködéshez. Külföldön sok cég csökkenti a munkaidőt, mégpedig úgy, hogy a munkahetet lerövidíti. Az alkalmazottak hetente négy napot töltenek munkával, így három nap megmarad a pihenésre. A rugalmas munkavégzés, melyet korábban csak kevesek engedhettek maguknak, egyre több iparágban és munkakörben válik megoldhatóvá, mint például az informatika, oktatás,  pénzügy, marketing, illetve a hr. Például a New York-i Cockroach szoftverfejlesztő cégnél négynapos munkahét keretén belül a szabad pénteket vezették be. Ezzel lehetőséget teremtenek arra, hogy az alkalmazottak visszaszerezzék az ellenőrzést az életük felett. Szabad a péntek, amikor ügyes-bajos dolgaikat elvégezhetik. Így egy rakás hétköznapi elintézendő dolgot meg tudnak oldani stressz nélkül.  

 • Napi hat óra

A legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy produktivitás szempontjából a legideálisabb, ha napi 6 órát dolgozunk. Svédországban készített kormányzati tanulmány bizonyította, hogy ha hat órát dolgoznak az emberek, a munkájukat is nagyobb kedvvel végzik, kevésbé érzik stresszesnek magukat. A csökkentett munkaidőnek hosszú távon teljesítménynövelő hatása is van.

 • Heti több nap home-office

A digitalizáció térhódításával terjedőben a home office, az otthonról végzett munka. Hazánkban egyre több álláshirdetésben szerepel, hogy lehetőség van hetente pár napot home-officben tevékenykedni. Otthon dolgozva a munkavállaló időt spórol meg, valamint az ilyen munkavégzés kevésbé stresszes és tervezhetőbb az időbeosztás.  A dolgozók szerint a távmunka és a rugalmas időbeosztás növeli a hatékonyságot, ami a vállalatok számára is egyértelmű előnyt jelent.

Arról már évek óta megy a vita, hogy a technológia fejlődése miatt végre el kellene felejteni a heti 5 napos napi 8 órás munkarendet. Egyre több munkáltató felismeri, ha meg akarja tartani a tehetséges dolgozókat, akkor új utakat kell keresnie. Inkább a fentieken lenne érdemes elgondolkozni, mint  "rabszolgasítani" a magyar társadalmat!

Ön mit gondol? Mondja el véleményét!

 

Míg Európa számos országában csökkentik a munkaidőt, nálunk bevezetik a 400 óra túlórát! Tovább
6 remek ajándékötlet, amivel idén igazán örömet szerezhetünk!

6 remek ajándékötlet, amivel idén igazán örömet szerezhetünk!

ajandekotlet.png

Már csak néhány hét van hátra Karácsonyig, és pár nap az ajándékok beszerzésére. Már pedig ez a legnehezebb feladat, hogy szeretteinket valami olyan dologgal lepjük meg, aminek igazán örülnek. Sokan alig várják az ünnepre való készülődést, sokan viszont a hátuk közepére sem kívánják az ajándékok beszerzésével járó stresszt, főleg ha nincs is ötletük. Nem jut eszébe semmilyen ajándékötlet? Íme néhány kitűnő tipp, hogy idén valóban örömet szerezzünk:

1. Ajándékozzunk wellness pihenést, luxusfeltöltődést Eger szívében az Erla Villában!

erla_wellness2.jpeg

Az élmény jellegű meglepetéssel nem lehet mellélőni, hiszen utazni, kikapcsolódni mindenki szeret. Ha valami nagyon különleges élményben szeretnénk részesíteni a kedvesünket vagy a szüleinket, az Erla Villa utalvány tökéletes ajándék Karácsonyra! A különleges, felnőttbarát Erla Villában egyszerre lesz része a megajándékozottnak spa és gasztró élményben, mindez egy leírhatatlan, luxus környezeteben! Az Eger belvárosában található Erla Villát az elegancia, harmónia és messze a négycsillagos besorolást meghaladó luxus életérzés jellemzi. A szálloda egyik különlegessége, hogy itt nincs két egyforma szoba, hiszen egyedileg berendezett, tematikus lakosztályokat alakítottak ki. Így 10 különböző dizájn közül választhat a vendég a foglalás előtt. A Spa részleg luxus kivitelezésű, különleges hangulatot áraszt,  a kikapcsolódás élményét a 11 méter hosszú feszített víztükrű úszómedence, a jakuzzi valamint a finn szauna biztosítja. Az Erla Villa utalvánnyal garantáltan olyan élményt ajándékozunk, melyre a szerettünk évek múlva is emlékezni fog. Egy kis videó róla:

2. A házimunka megkönnyítése érdekében ajándékozzunk Hoover RoboCom 3 robotporszívót!

hoover_rbc050-1_011_1.jpg

A háztartási gépek igen népszerű ajándékok Karácsonykor, nem véletlenül vannak színültig tele decemberben a műszaki áruházak. Sokféle háztartási eszközt lehet kiválasztani karácsonyi ajándéknak, de mind közül a robotporszívó a legpraktikusabb. Óriási találmány, amivel időt- és energiát takarítunk meg. Szinte az egyetlen olyan háztartási eszköz, ami nem munkát ad, hanem időt takarít meg annak, akit megajándékozunk vele. A Hoover RoboCom 3 robotporszívó magától elvégzi a dolgát és még akár a lakás dísze is lehet. Az intelligens robotporszívó hihetetlenül vékony, mindössze 68 mm magas, ezzel verhetetlen a bútorok alatti takarításban. És ennek, hogy fog örülni a háziasszony! Infravörös lámpával tájékozódik és 5 beépített szenzor gondoskodik arról, hogy elkerülje az ütközést a különböző akadályokkal, bútorokkal. Kilenc takarítási program közül választhatunk, sőt a takarítás időzíthető is arra az időszakra, amikor nem tartózkodunk otthon. A Hoover robotporszívó önállóan elvégzi a takarítást, anélkül, hogy be kellene avatkozni, otthon kellene lennünk. A robotkészülék tetején lévő LCD kijelzőn pedig minden fontos információ megtalálható, mint az akkumulátor töltöttségi szintje, a takarítási üzemmód, a pontos idő, az időzítő visszajelzése. 5 szín közül választhatunk, amelyik leginkább illik a megajándékozotthoz. Egy kis videó róla:

3. Hölgynek mi mással lehet a legnagyobb örömet okozni, mint ruhával! Válasszuk a Masca Fashion kollekcióját!

mf.jpg

Őszintén! Melyik Nő nem szereti a ruhákat? Na ugye! A Masca Fashion márkára jellemző az ultra nőies fazon, érzéki és látványos színek, izgalmas részletek, vagány formák. Minden kollekcióban van valami plusz egyediség, mely megkülönbözteti a többi márkától, amitől szuper nőiesek a ruhadarabok. Melyik Nő az aki ne ilyet keresne? A kínálat nagyon változatos és magán viseli az idei év legfontosabb trendjegyeit. Kizárólag minőségi alapanyagokból, gondos tervezéssel készülnek, minden egyes darabba belecsempészve egy kis egyediséget, amely biztosan nem fog szembe jönni az utcán! Ezekben garantáltan magabiztos, sugárzó NŐ lesz a megajándékozott! Segítsünk idén felfrissíteni Párunk gardróbját, olyan ruhadarabokkal, melyekkel bármilyen alkalomra elegánsan, nőiesen felöltözhet vagy válasszuk ki az idei szilveszteri ruháját. Férfiak figyelem, ha idén csillogó szemeket szeretnének látni mikor a Párjuk kibontja az ajándékot, válassza a Masca  Fashion trendi ruháit! Ha tart attól, hogy nem találja el a színt, fazont, méretet erre is van egy remek megoldás! A Masca Fashion ajándékutalvány legnagyobb előnye, hogy nem kell sorban állni, nem kell az ünnepek után rohanni visszacserélni a rosszul megválasztott méret vagy szín miatt a terméket. Az utalvány megvásárolható és beváltható legnagyobb Masca Fashion Márkaüzletben a Győri Plázában, illetve Budapesten a Podmaniczky utca 57 szám alatt. Ezen kívül az ország számos pontján elérhetőek ezek a szuper nőies, trendi darabok. Sőt  nemcsak a boltokban válogathatunk kedvünkre, hanem otthonról az internetes áruházban is szemezgethetünk az új kollekcióból a www.mascawebshop.hu oldalon. Ráadásul most ebben a hónapban a kiszállítás ingyenes! Egy kis videó róla:

4. Ajándékozzunk professzionális fogápolást az Oral-B Genius 9000N smart készülékkel!

01_04210201174851_1200x1200_1_1.jpg

A mai kor csúcstechnológiás készüléke az Oral-B Genius 9000  egyesíti magában mindazt, amit az elektromos fogkefék fejlesztése során napjainkig elértek. A készüléket használhatjuk egyszerű elektromos fogkefeként vagy abban a módban, ami igazán XXI. századivá teszi, azaz okos fogkefeként. A telefon és a fogkefe közötti szinkronizáció Bluetooth kapcsolat révén valósul meg. Minden fogkefefej forgó és rezgő mozgást végez, amely többszörösen múlja felül egy hagyományos fogkefével végzett tisztítás intenzitását. A készülékekhez több fogkefefejet is kapunk, mint a Cross Actiont, Floss Actiont, 3D White fogkefefejet illetve a Sensit. A professzionális fogápolás érdekében több funkció közül választhatunk, a gyengébb vagy az intenzívebb fogmosás, a fogfehérítő 3D Wihte funkció, fogíny masszírozására szolgáló Gum Care funkció illetve a nyelv tisztítása közül. Az Oral-B csúcskategóriás elektromos fogkeféje látványosan több lepedéket távolít el, mint a hagyományos fogkefe, segítségével kíméletes, ugyanakkor látványos fogfehérítés érhető el. Pozícióészlelésének köszönhetően felismeri, hogy a szájüreg mely területén zajlik éppen a fogmosás, figyel arra, hogy ne maradjanak ki területek. Utazóknak kifejezetten praktikus a designos tok, mely nem nagyobb egy szemüvegtoknál, mégis elfér benne a készülék, hozzá két fogkefefej, és ami a legzseniálisabb, hogy egyben töltőként is funkcionál. Három különböző színben forgalmazzák: arany, fehér és fekete színben. Egy kis videó róla:

5. Ajándékozzunk Lush fürdőmennyországot!

img1543318989458.jpgA Lush 12 Days of Christmas exkluzív termék, egy fantasztikus fürdő mennyországot tartalmazó doboz. A gyönyörű kreatív designnal ellátott, legnagyobb részletességgel kidolgozott díszdoboz igazán luxus hatást kelt. A piros, arany és zöld színek jól megragadják az igazi, klasszikus karácsonyi hangulatot.  A 12 prémium termékből álló Lush fürdőcsodákkal minden nap egy kényeztető élménnyel lepjük meg szeretteinket. Ugye nincs is annál jobb, mint egy isteni illatú fürdőt  venni a nap végén? Megtalálható benne minden, ami egy luxus kényeztető fürdéshez kell, tusfürdő, fürdőbomba, habfürdő, testkondicionáló. Kitűnő ajándék Karácsonyra, hiszen a termékek minőségiek és tele vannak natúr összetevőkkel, ráadásul a Karácsonyi hangulatot meg is hosszabbíthatjuk vele.Garantált örömöt okozol vele! Teli van pompás termékekkel, amelyek a test minden porcikája számára különleges törődést nyújtanak. 

6. Lepjük meg szeretteinket egy igazán különleges ajándékkal, a Hoover Ultra Vortex matractisztítóval

mbc500uv_011_ultra_vortex_squared.jpg

A Hoover Ultra Vortex matractisztító segít fenntartani az egészséges környezetet, eltüntetve az allergéneket, port és poratkákat. A matracok, párnák és kanapék köztudottan a poratkák és allergének melegágya, amelyek az allergia és légzési nehézségek fő okai. Egy általános porszívónak viszont nincs akkora szívóereje, hogy a mélyen ülő port is kiszedje. A készülék három üzemmódban használható. A porszívási mód a legnagyobb gonddal tünteti el a port és koszt az anyagok legmélyebb rétegeiből. A Roll&Beat módban a turbókefe 4200 percenkénti fordulattal működik. A forgókefe mélyebb tisztítást biztosít, nem csak felszívja, hanem ki is veri a port a porszívózott felületből. Az Ultra Vortex UV-C lámpája pedig fertőtlenít és eltünteti a baktériumok, allergének és poratkák 99%-át és megakadályozza visszatérésüket. Allergiások számára ennél jobb ajándékot nem is lehet venni, de minden háztartásban jól jön! Egy kis videó róla:

 

6 remek ajándékötlet, amivel idén igazán örömet szerezhetünk! Tovább
6 dolog a lakásban, ami könnyen megbetegít!

6 dolog a lakásban, ami könnyen megbetegít!

piszkos_targyak.jpgHol tenyésznek otthonunkban leginkább a kórokozók? Melyek a lakás legszennyezettebb részei? Egyáltalán nem biztos, hogy minden fontos helyet és dolgot alaposan letakarítunk. Az alábbiakról a legtöbben megfeledkeznek, pedig ezek könnyen megbetegíthetnek. Lássuk a 6 legrizikósabb és legfertőzőbb dolgot a lakásban.

Mikor törölted át utoljára a távirányítókat?

A nappalinkban a legnagyobb bacilus gyűjtőhely a távirányító. Ezt rendszeresen kifelejtjük a takarításkor, pedig a távirányítón különösen sok baktérium telepedik meg, mely ártalmas az egészségünkre. Naponta több kézen is megfordul, ráadásul nassolás közben is kézbe vesszük. Egy felmérés szerint a távirányító egy négyzet centiméterén 10 darab baktérium áll lesben. Takarítsuk őket rendszeresen, kifejezetten erre kifejlesztett, törlőkendőkkel, hogy biztosan ne a tévézés közben kapjunk el valamilyen csúnya has-marsot.

Tudtad, hogy a matrac az atkák kedvenc helye?

Az emberek többsége az ágyneműhuzatot rendszeresen cseréli, de arra már kevesebben fordítanak gondot, hogy a matracot is alaposan kitisztítsák. Pedig matracunk komoly egészségügyi veszélyeket is rejthet! Ritkán gondolunk bele abba, hogy a fekvőhelyünket az elhalt hámsejtjeinkkel, izzadságunkkal folyamatosan szennyezzük. Ezek a szerves anyagok táptalajt szolgálnak különféle baktériumok, gombák, atkák számára. A kárpitok mélyebb rétegeiben idővel több gramm finom por is lerakódhat. Becslések szerint a házi poratka az asztmás megbetegedések 50-80%-ért felelős, de szerepet játszik a szénanátha, az ekcéma, és más allergiás megbetegedések kialakulásában is. Itt az idő alaposan kitisztítani!

Gondoltad volna? A liftgomb sokkal piszkosabb, mint a vécéülőke.

Mikrohullámú sütőt belülről is szoktad takarítani?

A mikrohullámú sütő is azok közé az eszközök közé tartozik, amit sokszor elfelejtünk kitisztítani. Pedig nagyon fontos lenne erre is odafigyelni! A konyha leginkább szennyezett pontjai közé tartozik a mikró nyomógombja is. A legegyszerűbben úgy tehetjük ragyogóan tisztává a mikró belsejét, ha egy pohár citromos vizet beteszünk a mikróba és a legmagasabb fokozaton elindítjuk. A gőz felpuhítja a készülék falára rakódott piszkot, zsírt. Ezután elég egy szivaccsal áttörölni, ráadásul a citromtól még friss illatú is lesz. A tűzhelyek gombjai szintén a legfertőzöttebb tárgyak között szerepelnek, hiszen főzés közben sokszor érünk hozzá nem megmosott kézzel, így akár nyers hús vagy más ételmaradék is rákerülhet.

Nem is gondolnád mennyi baktérium van a törölközőkben!

A törülközőkre érdemes odafigyelni! Ha belegondolunk nem meglepő, hogy a fürdőszobában használt törölközőkön baktériumokat tenyésztünk. A baktériumok szaporodásához 3 tényező kell: organikus anyag, meleg és pára. A fürdőszobában a törülköző mindhárommal szolgál. Használat után szárítsuk meg őket, hetente pedig mossuk ki magas hőfokon. 

Az éttermi étlapok nagyon szennyezettek, ezeket ugyanis nem igazán törlik át.   

Te is szereted a lakásban a kellemes illatot?

Most télen előszeretettel kerülnek elő a lakás különböző pontjaira az illatosítok, légfrissítők. Roskadoznak az üzletek polcai a különböző elektromos illatosítóktól, légfrissítő sprayktől, karácsonyi illatgyertyáktól, melyek általában olyan összetevőket tartalmaznak, melyek nem kedveznek a szervezetünknek.  Akár a rák kialakulásában szerepet játszó toxinokkal tölthetik meg otthonunk levegőjét. Egyes gyertyák  olyan petrolkémiai anyagokból készülnek, amelyek benzolt, ólmot tartalmaznak. Mindezek ellenére nem kell lemondanunk a jó illatról! Használjunk 100 %-os illóolajokat, végtelen számú illatban kaphatóak, és garantáltan nem káros az egészségünkre!

Egy bankjegyen akár 200 000 baktérium is lapulhat, nem mintha a bankkártya baktériummentes lenne.

Milyen veszélyeket rejthet a mobilod?

Őszintén! Be szoktad vinni a WC- re a telefonodat? Nem vagy kivétel, ugyanis a brit lakosság 75 %-a használja a telefonját, miközben a vécén ül. Sokan nem is sejtik, hogy mennyi kórokozó van olyan egyszerű hétköznapi tárgyon, amelyet mindennap rendszeresen megérintenek. Az okostelefonok képernyőin gyakran olyan baktériumok is megtelepszik, mely komoly betegséget okozhat, ilyen például az E. coli. A megoldás kézenfekvő: a megbetegedés elkerülése végett, töröljük át rendszeresen a telefont egy fertőtlenítő törlőkendővel.

 

 

 

6 dolog a lakásban, ami könnyen megbetegít! Tovább
Ezek a C-vitamin hiány jellegzetes tünetei!

Ezek a C-vitamin hiány jellegzetes tünetei!

c_vitamin_hiany_tunetei.jpgTalán a C-vitamin a legismertebb az összes vitamin közül. Legtöbben csak akkor viszik be tudatosan a szervezetbe, ha meg vannak fázva vagy az influenza ledöntötte a lábukról. Pedig a C-vitamin jótékony hatása nem merül ki pusztán ennyiben, szervezetünk számos folyamatában játszik kiemelkedő szerepet. Hiánya sokkal többeket érint, mint azt gondolnánk! Mik a jellemző tünetei a C-vitamin hiánynak?

 • Vérzik a fogínyed?

Ha fogmosás alkalmával azt tapasztaljuk, hogy vérzik az ínyünk, akkor az bizony utalhat arra, hogy a szervezetünkben nem elég a C-vitamin. Súlyos, tartós C-vitamin hiány esetén a fogíny duzzadttá, lilává válik, a fogak akár meg is lazulhatnak. Már csak azért is érdemes naponta C-vitaminnal feltankolni magunkat, mert  akik C-vitaminban gazdag élelmiszereket fogyasztanak, kevésbé vannak kitéve a fogágy betegségeknek. Azért ez nem egy utolsó szempont!

 • Gyakran leszel beteg?

A C-vitamin hiány az immunrendszerre  is hatással van, ilyenkor könnyebben legyengül a szervezet védekező rendszere. Időben készüljünk a télre és az influenza szezonra, figyeljünk a megfelelő mennyiségű C-vitamin bevitelre, hogy immunrendszerünk készen álljon a fertőzésekkel szembeni védekezésben. Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, a szervezetünk egyáltalán nem képes tárolni, így folyamatos pótlása indokolt. Érdekesség: ahhoz, hogy 200 mg C-vitamint természetes forrásból tudjuk bevinni napi 4-5 narancsot kellene elfogyasztanunk.

Főzés során a az élelmiszerek C-vitamin tartalma csökken, mert a C-vitamin hőérzékeny. 

 • Nehezen gyógyulnak a sebeid?

Ha nincs elegendő C-vitamin a szervezetünkben, akkor az nem tud elegendő vörös vérsejtet előállítani, ami a sebek könnyebb és gyorsabb gyógyulását eredményezné. Az is árulkodó jel, ha gyakran vannak rajtunk megmagyarázhatatlan eredetű kék-zöld foltok, anélkül, hogy például beütnénk magunkat egy asztal sarkába. A kék zöld foltok arról árulkodnak, hogy az erek fala meggyengül, ami az alacsony kollagénszint következménye, melyet gyakran a C-vitamin-hiány okoz. Ilyenkor gyengül a regenerálódási képesség, sebek esetén jelentősen lelassul a gyógyulás.

A dohányzás 30-50%-kal növeli a napi C-vitamin igényt.

 • Gyakran érzed magad fáradtnak, kimerültnek?

Még egy kiadós alvás után is fáradtnak, levertnek érzed magad? Az állandó fáradtság, kimerültség  szintén lehet a C-vitamin hiány tünete. Mi a kettő között az összefüggés? Ha a szervezetben nincs elég C-vitamin, akkor nem működik megfelelően a zsíranyagcsere és az energiatermelés sem. Természetesen a fáradság többféle tápanyaghiány tünete is lehet, nem biztos, hogy kizárólag csak egyedül a C-vitamin hiány a felelős. A legkézenfekvőbb azonban, ha ilyenkor megemeljük a C-vitamin bevitelt. 

A C-vitamin javítja a vas felszívódását is!

 • Száraz, töredezett a hajad?

Hajunk fénye, tapintása árulkodik egészségi állapotunkról. Bár hajunk minőségét a szüleinktől örököljük, a táplálkozásunk illetve a szervezetünkben a vitaminok szintje jelentősen befolyásolja az állapotát. A száraz, töredezett haj illetve a száraz, irritált bőr C-vitamin hiányra utal. Ilyenkor nem elég kívülről regenerálni a hajunkat, illetve hidratáló krémeket használni, belülről is táplálni kell a szervezetünket. Ha megfelelő a szervezet C-vitamin szintje a krémek is könnyebben elérik a céljukat. Érdemes megjegyezni, hogy a megfelelő mennyiségű kollagén a szép és egészséges haj, bőr egyik alapvető feltétele, amihez C-vitaminra is szükség van. A C-vitamin pont ezért fiatalít, hiszen fontos szerepet játszik a bőr kötőszöveteinek 70 százalékát kitevő kollagén képzésében. A kollagén hiányában rugalmatlanná és sérülékennyé válik a bőr, a haj és a köröm.

Mit együnk?

A kivit érdemes felvenni a téli étrendünk listájára, leginkább magas C-vitamin-tartalma miatt. Majdnem kétszer annyi C-vitamin van benne, mint a narancsban. A kivinek erős utóérő hatása van, így célszerű vásárláskor kicsit keményebb darabokat választani. Szoba hőmérsékleten néhány nap alatt megfelelőre puhul. Emellett a savanyú káposzta a legjobb téli C-vitamin forrás, 100 g káposzta 20 mg C vitamint tartalmaz. Különösen alkalmas az erek támogatására, és az immunrendszer erősítésére. Legelőnyösebb, ha a savanyú káposzta és leve nyersen kerül elfogyasztásra. Használjunk minél gyakrabban és változatosan! Sajnos a citrusfélék vitamintartalma egyre inkább csökken, melyben szerepet játszik a hosszas szállítás, tárolás, és a ma használatos növényvédő szerek használata. 

 

 

 

 

Ezek a C-vitamin hiány jellegzetes tünetei! Tovább
7 rossz öltözködési szokás, amitől jóval idősebbnek nézel ki!

7 rossz öltözködési szokás, amitől jóval idősebbnek nézel ki!

7_divatbaki.jpgMi nők nap, mint nap azon vagyunk, hogy fiatalabbnak tűnjünk a korunknál. Nem is vesszük észre, hogy gyakran az öltözködésünk rontja el az összhatást, öregíti a külsőnket.  Van, aki több di­vat­ba­kit is elkövet. Sokszor olyan apróságon múlik a jó kinézet, hogy el sem hinnénk. Mire figyeljünk oda?

 • Nem a hozzád illő méretet választod!

Ha van egy kis súlyfeleslegünk, könnyen esünk abba a hibába, hogy bő ruhákkal próbáljuk rejtegetni. Ezzel még teltebbnek mutatjuk magunkat. Az ápol és eltakar megoldás senkinek sem áll jól. Amikor ruhát választunk fontos az alakunkat figyelembe venni. Az "A" vonalú ruhák és szoknyák praktikusak, melyek a problémás területeket jótékonyan eltakarják, mindemellett kiemelik az előnyös részeket. Sokan hivatali öltözetként blézert választanak, ami nagyon elegáns megjelenést kölcsönöz, de egyáltalán nem mindegy milyen szabást választunk. Ha azt gondoljuk, hogy a hosszított blézerrel a csípőt, hasat eltakarjuk, rossz hírem van, mert épp az ellenkező hatást váltjuk ki. Válasszunk rövidebb és derékban szűkített blézert, garantáltan nem lövünk mellé. Aranyszabály, hogy a megfelelő méretű ruhákat részesítsük előnyben. A ruha ne legyen túl bő, mert bizony jó sokat hozzátesz a valódi korunkhoz. Persze a másik végletbe se essünk, mert a túlságosan szűk ruhák is zavaróak, nevetségesek, teljes mértékben elrontják a megjelenésünket.

 • Óvatosan bánjunk a fekete színnel!

Bármennyire is elegáns egy fekete ruhadarab, sajnos tudomásul kell vennünk, hogy nem mindenkinek áll jól. Kétségtelen, hogy a fekete színű ruha alkalomhoz illő viselet, szeretjük, mert karcsúsít, de a legtöbb nőt öregíti. A bőrt sápadttá teszi, a világos bőrűeknél az éles kontraszt miatt még a ráncokat is kiemeli. Egy kis trükkel nem kell örökre lemondanunk a fekete színről, ha kiegészítőként sálat vagy nagyobb méretű ékszert választunk hozzá. Ezzel tompíthatjuk a kontrasztot. Ne féljünk a világosabb, ragyogóbb színektől sem, amikkel akár öt-tíz évvel is fiatalabbnak tűnhetünk!

Amikor kiválasztjuk az aznapi ruhánkat, nagyban meghatározzuk az egész napunk hangulatát.

 • Túl hosszú szoknya!

A lábszárközépig érő szoknyában sokkal idősebbnek tűnünk a korunknál, és nem is divatos. A térdig vagy épp térd alá érő fazont válasszuk, ez minden korosztály és alaktípus számára megfelelő. Nyáron a bokáig, földig érő darabok előkerülhetnek a szekrényből, ezek romantikus megjelenést kölcsönöznek, főleg egy tengerparti sétához.

A kéz az első, ami az életkorunkról árulkodik. A lila, barackos és gyöngyház rózsaszín színek a kezünket idősebbnek mutatják.

 • Előnytelen fazonú farmer!

A farmer soha nem megy ki a divatból, örök darab. Farmer vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl bő fazonú, ha a nadrág nem követi az alakunkat, akkor  öregít.  Abban az esetben, ha meg vagyunk elégedve a lábainkkal, bátran viseljünk szűkebb fazont! A súlyfelesleggel rendelkezőknek is tilos a bő fazon, inkább viseljenek egyenes szárú, de kissé szűkített fazont! A buggyos fenekű farmert végképp felejtsük el! Farmervásárlásnál összpontosítsunk a popsi részre és arra, hogy azon hol helyezkedik el a zseb. Egy jó farmer csodákat tehet az alakunkkal, soványnak és hosszúnak képes mutatni a combunkat. Ugye, hogy megéri válogatni?

 • Az őskövület: Testszínű harisnya

Ez a ruhadarab szilárdan tartja magát a kor ízlése elleni küzdelemben, pedig a testszínű nejlonharisnya mindenkinek előnytelen. A vékony szálú, pláne az üvegszálsas testszínű harisnya valójában nem tesz hozzá semmit az outfittünkhöz, inkább elvesz. A harisnyaipar is sokat fejlődött az utóbbi időben, így az innovatívnak számító csipkés, mintás, színes, hálós darabokat válasszuk. A testszínű tényleg nagyon öregít, bármilyen szín jobb, mint a bézs. Ja, és a Férfiak utálják!!!

 • Nem mindegy milyen a sminkünk!

A sminkkel nem árt óvatosan bánni, könnyen éveket öregíthetünk magunkon. Mire érdemes figyelni? A melegebb tónusú alapozó az arcot ragyogóbbá teszi, ami fiatalít. Ezzel szemben a túl halvány alapozó sápaszt és öregít. A nagyon sötét színű rúzs nem előnyös, hiszen látszatra idősít, durvává teszi a vonásokat. A pirosító használatával is alaposan mellé lehet nyúlni. A szem alatti apró ráncoktól tartsuk távol a pirosítót, mert nagyon hangsúlyossá teszi. A rózsaszín árnyalat elég kevés embernek áll jól, inkább csak azoknak előnyös, akiknek  rózsás színű a bőrük. A szemöldök kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy mennyi idősnek tűnünk, érdemes odafigyelni rá. Egy jó sminkkel akár 10 évet is letagadhatunk a korunkból, és gyönyörűen képes palástolni az idő múlását!

 Az aktuális divattrendek helyett keressük meg a hozzánk illő ruhadarabokat! 

 • Nem is hinnénk, mi mindenre képes egy szemüveg! Ne csak lássunk vele!

Sajnos előbb utóbb mindegyikünk eljut oda, hogy szemüvegre lesz szüksége. Ma már egy szép, előnyös keret öltöztet, remek kiegészítő. Főleg a kicsit csillogó, színes műanyag keretek ékszerként hatnak. Aranyszabály, minél inkább haladunk előre a korral, annál kisebb és finomabb keretet viseljünk! Egy jól megválasztott szemüveg a legjobb hangsúlyos kiegészítő lehet, csábítóvá és szexivé varázsolja a megjelenést! Érdemes nagy gondot fordítani a kiválasztásánál!

7 rossz öltözködési szokás, amitől jóval idősebbnek nézel ki! Tovább
Lush fürdőmennyország adventi kalendárium – varázslatos várakozás

Lush fürdőmennyország adventi kalendárium – varázslatos várakozás

img1543318989458.jpgPár nap és lassan beköszönt a december, ezzel kezdetét veszi az ünnepekre való készülődés. Egyre több kozmetikai cég lep meg minket az év végén a hagyományostól eltérő adventi naptárral. Az egyik legkülönlegesebbet mutatom most be, a Lush 12 Days of Christmas exkluzív termékét. A karácsonyra való ráhangolódást teszi még szebbé és kellemesebbé ez a fantasztikus fürdő mennyországot tartalmazó doboz.  

A gyönyörű kreatív designnal ellátott, legnagyobb részletességgel kidolgozott díszdoboz is önmagáért beszél és arról árulkodik, hogy különleges termékkel van dolgunk, igazán luxus hatást kelt. A piros, arany és zöld színek jól megragadják az igazi, klasszikus karácsonyi hangulatot. Kibontatlanul is olyan mennyei illata van, hogy nem győzzük kivárni, mikor élvezhetjük már a fantasztikus fürdő és testápoló finomságokat. A 12 prémium termékből álló Lush fürdőcsodákkal minden nap egy kényeztető élménnyel kerülünk közelebb a Karácsonyhoz! Ugye nincs is annál jobb, mint egy isteni illatú fürdőt  venni a nap végén. A Lush adventi kalendáriuma gondoskodik a decemberi luxus kényeztetésünkről! 

web-12_days_of_christmas_christmas_gifts_hero51456.jpg

A Lush 12 Days of Christmas rendkívüli ajándékcsomagja hasonló a megszokott beauty adventi kalendáriumokhoz, de mégis egy kicsit eltér tőlük. Itt nem a megszokott kis ablakocskákat kell nap mint nap kinyitni, hanem egy mesés designnal ellátott doboz rekeszeiből vesszük ki a 12 isteni, különleges, kényeztető meglepetést. Minden dobozon fel van tüntetve, hogy ki készítette a mi meglepetés csomagunkat. A dobozba rejtett exkluzív, limitált kiadású termékek mindegyike normál kiszerelésű, több alkalomra elegendő, igazi karácsonyi illatokkal.

image_3.jpgMegtalálható benne minden, ami egy luxus kényeztető fürdéshez kell, tusfürdő, fürdőbomba, habfürdő, testkondicionáló. Egy ilyen adventi csomag  igazán széppé varázsolja az ünnepeket megelőző készülődést és várakozást. Nemcsak magunkat lephetjük meg ezzel a különleges összeállítással, hanem szeretteinket is, akiknek ezzel a Lush  nyújtotta mindennapi kényeztetés élményét ajándékozzuk. Kitűnő ajándék Karácsonyra, hiszen a termékek minőségiek és tele vannak natúr összetevőkkel, ráadásul a Karácsonyi hangulatot meg is hosszabbíthatjuk vele.

lush_termekek1.JPGMit rejt idén a Lush 12 Days of Christmas doboz?  

Az idei limitált kiadású Lush exkluzív csomag illatosabbnál illatosabb karácsonyi szimbólumokban testet öltő fürdő és testápoló  csodákat rejt. 

 • Naughty Elf

Morzsold a kádba folyó víz alá, ha dús habokra vágysz. A jázmin és a citromos mirtusz olaja elbűvölő illatfelhőbe burkol, az ibolyalevél pedig pimaszul karakteres.

 • Golden Wonder

A meglepetéscsomag formájú  fürdőbomba csillámot és virágosan vidám gardéniaillatot rejt. A feltáruló dobozka mindezeket az ajándékokat azonnal át is adja a fürdődnek, melyet egy perc alatt eláraszt az ünnepi pompa.

collagemaker_2018112484640959.png

 • Golden Pear

Ez a szappan maga a mennyország. A körtepüré és a kardamomolaj a gyümölcsös sütemények és a fűszeres kekszek édes illatát árasztja, a murumuruvaj pedig hidratál és lágyítja a bőrt. 

 • Buck's Fizz

Ez a testkondicionáló az üdítő brazil narancsolajjal és a rózsaszín grépfrútolajjal segít lendületesen kezdeni a napot. 

img1543245087370.jpg

 • Puddy Holly

Boldog fürdőzést a mandulaolajat és tápláló sheavajat tartalmazó habfürdővel.

 • Cinders

Ez a tusfürdő a brazil narancsolaj, gyömbér, szerecsendió és a szegfűbors édes, fűszeres keverékével illetve a bőrlágyító juharsziruppal kényeztet.

img1543244731967.jpg

 • Cheery Christmas

A szicíliai citromolaj frissít és fiatalít mindenkit, aki egy forró fürdőre vágyik. Dobd a kádba ezt a vidámsággal teli fürdőbombát és hagyd, hogy különleges minták szeljék keresztül-kasul a fürdővizet. Dőlj hátra, lazíts és élvezd az ünnepeket.

 • Yog Nog Yule Log

Morzsold a folyó víz alatt el, ha dús habokra vágysz. Csobbanj a kádba és engedd, hogy a fair trade sheavaj meglágyítsa a bőröd, a szegfűszegolaj pedig tetőtől talpig felmelegítsen. A vidám ylang ylang olaj már csak hab a tortán; segít, hogy pozitívan lásd a világot. Ami valljuk be a téli, borongós időben jól jön. 

img1543244549668.jpg

 • Shoot For The Stars

A fair trade bio kakaóvajból készült csillagok elolvadnak a vízben és hidratálják a bőrt, miközben a bergamottolaj felemelő illata a felhők fölé repíti a hangulatod. Dobd a kádba ezt a kobaltkék fürdőbombát és pancsolj a hangulatjavító, bőrkényeztető galaxisok közt.

 • Star Light Star Bright

Dobd a kádba ezt a fürdőolajat, és nézd, ahogy vidám gyömbérolajat és lime olajat szórva végigtáncol a fürdővízen. A selymes murumuruvaj álomszerű hatása lágyítja és hidratálja a bőrt, míg a pompás levendulaszínű vízben relaxálsz. A hullócsillagok alatt már csak kívánni kel valamit!

img1543318284009.jpg

 • Snow Fairy

Ne hagyd, hogy a tél elkedvetlenítsen, ha meglátod ezt a csodás tusfürdőt végképp ünnepi hangulatba kerülsz. A csodásan cukros habok megédesítik a tusolást. 

 • Butterbear

A fürdőbomba közepében található fair trade bio kakaóvaj selymes, álomszerű kényeztetést nyújt a bőrödnek.

A limitált kiadású Lush  Adventi kalendáriumok gyorsan fogynak, szerezz be idén Magadnak egyet vagy egy igazán különleges ajándékként valakinek, akit Karácsonykor megajándékozol a fürdőzés élményével. Garantált örömöt okozol vele! Teli van pompás termékekkel, amelyek a test minden porcikája számára különleges törődést nyújtanak. Ez a szuper luxus karácsonyi kombináció mindenki számára igazi ajándék!

A Lush üzletekben és a Lush webshopjában is hozzájuthattok!

img1543001876980.jpg

Lush fürdőmennyország adventi kalendárium – varázslatos várakozás Tovább
6 legegészségtelenebb étel! Messziről kerüld ezeket!

6 legegészségtelenebb étel! Messziről kerüld ezeket!

6_egeszsegtelen_etel.jpgNéha nem árt vásárlás közben alaposan megnézni a termékek összetevőit.  Az egészséges táplálkozás a helyes életmód alapköve. Vannak olyan ennivalók, amelyeket sokan egészségesnek gondolnak, valójában viszont nem azok. Azzal már mindenki tisztában van, hogy káros a nagy mennyiségű cukorfogyasztás illetve a rendszeres gyors éttermi ételek fogyasztása. Ezeken kívül  pár olyan élelmiszer, amiről nem is gondolnánk, hogy mennyire egészségtelen.

 • Bármikor tálalható tartós sütemények

Nem természetes dolog, hogy egy sütemény hónapokig esetleg évekig eláll. Könnyen belátható, hogy ahhoz, hogy ezek több hónapon át megőrizzék a minőségüket rengeteg tartósítószert kell, hogy tartalmazzanak. Ez persze igaz szinte minden tartós termékre, a toast kenyerekre is. Ahhoz, hogy a szeletelt kenyeret az előállítása után egy - két héttel is fogyaszthassuk, állományjavítók kellenek bele. Ráadásul ezek nagyon mű ízűek. Ha sütemény után sóvárgunk, üljünk be egy cukrászdába, ahol biztosan friss termék kerül a tányérunkra.

 • Szálas tea helyett használt filteres tea

Itt a tél, egyre népszerűbbek a teák. De ha fontos az egészségünk nem mindegy milyet iszunk. A filteres teák zöme teatörmelékkel és mesterséges aromával van tele, gyümölcsdarabkákat elvétve tartalmaz. Látszólag kényelmes megoldás a filteres tea, de mégsem ajánlott ezek fogyasztása. Ezentúl ha teázni van kedvünk jusson eszünkbe, hogy teafüvet használjunk, ami valódi növényekből készül. A tea filtereket ráadásul fehérítik, és ehhez általában klórt, vagy klórt tartalmazó vegyületet használnak. Lehet, hogy még nem is ittunk igazi teát?

 • Flakonos „tejszínhab”, ami nem is az aminek látszik

Olvastuk már a flakonos habsprayk összetevőit? Ezeknek nem sok közös vonásuk van a tejszínhabbal. Az állati eredetű tejszín és a növényi hab két különböző dolog, nem sok közük van egymáshoz. A habspray tulajdonképpen tejszínhab utánzat növényi zsírokkal. A növényi habokban lévő zsiradék általában pálmazsír, vagy más növényi olajból gyártott zsiradék, amit hidrogénezéssel állítanak elő. Egyike a legkevésbé természetes termékeknek. Ezentúl használjunk  zacskós habtejszínt.

 • Mindig ébren tartó energiaitalok

Sajnos az energiaitalok nagy népszerűségnek örvendenek, pedig ebben a termékben szinte semmi természetes anyag nem található. Az orvosok egyre jobban tiltakoznak az energiaitalok ellen, hiszen bizonyítottan károsítja a szervezetünket. Rendszeres fogyasztása ártalmas lehet a szívnek, emeli a vérnyomást és elhízáshoz vezethet. A koffeintartalmú italokra jellemző, hogy rövid ideig ugyan éberebbé tesznek, de mihelyt elmúlik a hatása, kétszer fáradtabbak leszünk, mint az elfogyasztása előtt. A szívünket ezalatt nagyon megdolgoztatja, és megemeli a pulzusszámot. Arról nem beszélve, hogy a fiatalok gyakran alkohollal keverik, amitől végképp nagyon felpörögnek. Az egyik legegészségtelenebb dolog, felmérések szerint a kamaszok 78%-a issza az édes koffeinbombát,  amire teljesen rászoktak. Ha szükségünk van egy kis energiára, serkentőre az energiaital helyett ginzeng teát igyunk, ami teljesen természetes és szintén fokozza az ember energiaszintjét.

 • Kakaós bevonó édességek

Mikulás közeledtével a boltok polcait ellepik a szebbnél szebb csomagolású mikulásfigurák és más ünnepi édességek.   A valódi csokoládé legalább 35%-ban tartalmaz szárazanyagot, amiből legalább 18% a kakaóvaj és 14% a zsírmentes kakaó szárazanyag. Ezzel szemben a kakaós bevonó – amiből rengeteg édesség készül – jóval  alacsonyabb kakaótartalmú, és kakaóvaj is kevesebb van benne, amit növényi olajjal pótolnak. Nem véletlenül nem szerepel a termék nevében a csokoládé szó. Ugyanilyen kategória a csokoládéöntet, mely csokoládét keveset, mesterséges anyagokat annál többet látott. Idén nézzük meg a címkéket, és vegyünk inkább kevesebb de igazi csokoládét. Minél magasabb a termék kakaótartalma, annál jobb minőségű a csokoládé. 50-70%-os kakaótartalmúból nehéz rosszat találni.

Ha már a Karácsonynál tartunk, nem árt tudni, hogy a szép színes, hívogató habkarika a tojásfehérjén kívül mesterséges anyagok kész tárháza. A színezéséhez pedig erős színezékeket használnak fel. Maximum a fára tegyük dísznek!

 • Sajtkrém

Az esztétikailag hibás sajtból készülő sajtkrémeknek, kockasajtoknak rendkívül magas a foszfáttartalma, ami tovább súlyosbítja illetve elősegíti a csontritkulást. Ezeket jobb minőségi sajtokkal és túróval helyettesíthetjük, ne éljünk mackósajton! 

palace_banner_minta_300x250_anim_1541051587.gif

6 legegészségtelenebb étel! Messziről kerüld ezeket! Tovább
Bizarr kínai ajándékötletek!

Bizarr kínai ajándékötletek!

Kétségkívül a kínai termékek minősége rohamléptekben fejlődik, azért még sikerül találkoznunk olyan áruval, ami elég bizarr, elvetemült ötleten alapszik. Kétségtelen tény, hogy a kínai termékek olcsóságukkal és gyakran az egyszerűségükkel tűnnek ki a sorból, az alábbiak még ezen is túltesznek. Idén Karácsonykor ne ezekből válogassunk, és ne ezek kerüljenek a fa alá. 

1. Elképzelem, ahogy a reggeli rohanás közepette a férfi akurátusan magára ölti és a tükörhöz rögzíti ezt a bámulatos szőr felfogó nejlont. A nagy higiénia és tisztaság mániásoknak nem is rossz ötlet!

3011660485475551705.jpg

2. Ez főleg akkor praktikus, ha vendégek jönnek. Sok láb nagyobb tisztaság! A bejáratnál mindenki kap egy ilyet, feladat 5 nagy kört tenni a lakás különböző helységeiben, szigorúan csoszogva, csak ezután lesznek hellyel és kajával kínálva a rokonok, barátok. Lehet, többet nem jönnek...ez_akkor_jo_ha_vendegek_is_jonnek_1.jpg

3. Ha a feleség nagyon szeretne egy akváriumot, de sehogy nem fér el a lakásban. És még etetni sem kell... akvarium.jpg

4. Ronda, de meleg! Igazi Nutella kedvelőknek...

nutella_kedveloknek.jpg

5. Ha a randi jól sikerül, és lekerül a nadrág, ennek láttán a nő nemcsak addig fut, emeddig lát, de lehet azon is elgondolkozik, akar - e még férfival találkozni? Értem én, hogy jön a tél,de mégis!

azert_az_elso_ranin_elmmenne_a_kedvunk.jpg

6. Tudjuk, hogy a hölgy szereti a bort. Már kapott bortartót, dugóhúzó szettet, boros poharat, azt gondolnánk nincs több boros tárgy. Jelzem, Kínában mindenkire gondolnak, úgyhogy már ékszerben is hordható a kedvenc italunk. 

alkeszeknek1.jpg

7. Nekem 30 évvel ezelőtt a táborozások idejében volt hasonlóm. Ebben volt a zsebpénzem. Ahogy látjuk a divat visszajön...

4404513286593363240.jpg

8. "Drágám, siess, készülj, fél óra múlva indulnunk kell a színházba! " "Pillanat szívem, csak rittyentek egy frizurát, és mehetünk." Lehet, ha a hölgy otthon felveszi ezt az űr sisakot, akkor már nem kell aznap színházba mennie. 4364536726493584565.jpg

9. Először azt hittem zöldséghámozó, de nem, ez szőreltávolító.azt_hittem_zoldsegpucolo.jpg

10. Éjjel nem tudsz aludni az eget rengető horkolástól? Itt a megoldás! Valljuk be elég bizarr!ha_meg_mindig_horkol.jpg

11. Hol van már a norvég mintás pulóver? Ma már ezt illik felvenni a karácsonyi ebédhez.

2562466749776937891.jpg

12. Imádod az amerikai elnököket? Mindent tudsz róluk? Most még a hangulatos budiban is mantrázhatod, hányadik elnök is látható a WC papíron.

4061121371489694318.jpg

13. Ronda, de praktikus! Az új takarítóeszköz.

ronda_de_hasznos.jpg

14. Állítólag egy perce sem tudunk már megszabadulni az okos készülékeinktől, és net függők lettünk. 2in1, piperetükör bloggereknek:

tukor_bloggereknek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bizarr kínai ajándékötletek! Tovább
Megérkezett a Douglas Adventi Kalendárium!

Megérkezett a Douglas Adventi Kalendárium!

douglas_adventi_kalendarium.jpg

Bár az elmúlt napok időjárása megtéveszthet bennünket, a Douglas Adventi naptár mégiscsak arra figyelmeztet, hogy hamarosan eljön a Karácsony! Egy ilyen kényeztetéseket rejtő kalendárium igazán széppé varázsolja az ünnepeket megelőző készülődést és várakozást. A nőknek készült kozmetikai csodákkal teli adventi naptárak évről évre egyre népszerűbbek.

Már csak azért is, mert a legfrissebb felmérések szerint a karácsonyi stressz nemcsak a karácsony hetére jellemző, hanem már december elején jelentkezik. A szokásos rohanás helyett - most még időben vagyunk megfogadni, hogy idén másképp lesz - váltsunk taktikát, szánjunk időt magunkra is!  Adjuk át magunkat az ünnepi hangulatnak, kényeztessük magunkat nap mint nap, ezzel a csodás Douglas Adventi kalendáriummal.

2018-11-14_18_15_11.jpg

Gyönyörű ünnepi hangulatot ébresztő design

Fedezzük fel együtt a Douglas Csodás Kalendáriumát! A 24 ajtó mögött egy-egy hasznos meglepetés bújik meg: maszkok, szérumok, sminkeszközök, ajak-, arcápolók, testápolók, parfümök, körömlakkok stb. Hol nagyobb, hol kisebb méretű termékek várnak ránk a különböző kategóriákból, a bestseller termékektől az ikonikus illatokon át az újdonságokig. És a jó hír, hogy a beauty kalendáriumoktól még senki nem hízott el! Viszont mire eljutunk a szentestéig hajunk, arcunk, bőrünk, körmünk megújul.

img1542217600603_1.jpg

 Mind a 24 napra egy-egy csodás meglepetés

Milyen márkákkal találkozhatunk? Minden ablak mögött olyan szuper márkák termékei kaptak helyet, mint például Douglas saját márkás termékAnnayake, Daytox, Starskin, Ariana Grande, Mercedes Benz, Hollywood Skin, Abercrombie & Fitch, szóval elég gazdag az idei kínálat. Egy ilyen adventi naptár azért is nagyon praktikus, mert lehetőségünk van sok márkát kipróbálni, amihez később lehet, hogy ragaszkodni is fogunk.img1542272079613_1.jpg

 Vajon mit rejtenek az ablakok?

És hogy konkrétan mik is ezek:

 • Daytox Black Peel-Off Mask (10ml), arcmaszk
 • Douglas MINI BLACK OBSESSION Mascara (9,5ml), szempillaspirál
 • Douglas Essential Face Care Cleansing Remover Wipes (10 St.), arctisztitó törlőkendő
 •  Ampulle (Hydro Splash/ signs of Aging/ Sleeping Miracle/ Calm Down) (1ml / 2ml), szérumok
 • Daytox Firming Cream (10ml), feszesítő krém
 • Annayake Tomo Her Roll on (10ml), golyós parfüm
 • Douglas nail polish S+C Sublime Song (10ml), körömlakk
 • Starskin Lip Mask Single (5g), ajakmaszk
 • Ariana Grande Miniatur Moonlight EdP (7,5ml), parfüm
 • Annayake 24 H Shower Care (30ml), tusfürdő
 • Douglas Essential Moisturising Body Milk (10ml), testápoló
 • Daytox Eye Wonder (3ml), szemkörnyék ápoló
 • Douglas Essential Moisturising Capsule Mask (12ml), maszk
 • Douglas Make Up Mini Black Pencil (1 St.), szemceruza
 • Starskin 7 seconds Overnight Mask (10ml), maszk
 • Mercedes Benz Woman Star Rollerball EdP (10ml), parfüm
 • Hollywood Skin Hydrogel Undereye Patches (6ml),hidratáló
 • Douglas Hair Protein Repair Mask Sachet (20ml), hajmaszk
 • Annayake Radiance Exfoliator (15ml), parfüm
 • Douglas Home Spa Seathalasso Travel Shower Foam (75ml), tusfürdőhab
 • Douglas S+C Top Coat (10ml), körömlakk
 • Annayake Ultratime Lift Reshaping Serum Tube (7ml), szérum
 • Face Love X-Mas Santa Clause Sheet Mask (20g), arcmaszk
 • Abercrombie & Fitch First Instinct Woman Travel Spray (15ml), spray

Szerintem szuper jó lett. Idén karácsonykor két Douglas adventi naptár közül is választhatunk, amit most bemutattam az a prémium változat. Az ár-érték aránya is nagyszerű, hiszen a bennük lévő termékek valójában sokkal többet érnek, mint amennyibe a naptár kerül, 12 990 Ft-ért miénk lehet ez a csodálatos beauty kalendárium! Aki idén szeretne egy ilyet beszerezni, siessen, mert tavaly is nagyon hamar elfogytak, nem véletlenül.....

img1542217524981.jpg

A Douglas üzletekben és a Douglas webshopjában is hozzájuthattok!

slider_tragetaschen_composing_2_01.jpg

 

Megérkezett a Douglas Adventi Kalendárium! Tovább