Pár perc az egészségért

Kávé szenvedéllyel I. rész

Kávé szenvedéllyel I. rész

ppe_kv.jpg

Sokan úgy gondolják, hogy kétféle ember létezik, az egyik, aki kávézik, a másik, aki nem. Itt az ideje, hogy a kávéra és a kávézásra is másként gondoljunk. Ismerkedjünk meg a kávé pozitív élettani hatásaival, a kávéfogyasztás kultúrájával és azzal a világgal, ahol a kávé a legjobb értelembe vett szenvedély. A kávézás izgalmas világának felfedezésében Kollár Péter kávékereskedő volt segítségünkre.

4_csesze.jpg

Hogy is került a kávé Európába, de talán ami fontosabb hazánkba?

A kávét már a XV. század elejétől fogyasztották a Vörös-tenger keleti partján fekvő nagyvárosokban, illetve Kairóban, de 150 – 200 év leforgása alatt elterjedt az egész arab világban. Persze csak a tehetősek körében, hiszen meglehetősen drága élvezeti cikknek számított. A tengeri kereskedelemnek köszönhetően a XVI - XVII. századra már rendszeresen érkeztek kávészállítmányok Olaszországba, azon keresztül Franciaországba, majd Amsterdamból kiindulva Európa igazi meghódítására indult. Hazánkban az áttörést a XVIII. század hozta el, amikor az első kávéházakat nyitották meg.

csesze_es_ulo_ember.jpg

Tudta, hogy a kávéfogyasztásnak számos pozitív élettani hatása van?

Ma már több kutatás bizonyítja, hogy a mértékletes kávéfogyasztás jótékony hatással van az egészségünkre. A kávé akár csak a jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé tele van antioxidánsokkal. Érdekes, hogy a Robusta kávé kétszer akkora antioxidáns kapacitással rendelkezik, mint az Arabica. Az antioxidánsok kiküszöbölik a szabadgyökök hatását, és védik a sejteket az oxidatív károsodásoktól, vagyis késleltetik az öregedés hatásait.

A kávé legismertebb hatása, hogy fogyasztóját felélénkíti, képes elűzni a fáradtságot, lendületet ad. A koffein véráramba jutva serkenti az idegrendszert, gátolja a fáradtságjelző anyag hatását, ezáltal sokáig fenntartja az éberséget. A koffein jó hatást fejt ki a hangulatunkra, csökkenteni a depresszió tüneteit, javul teljesítő- és koncentrálóképességünk.

A fejfájást igen gyakran az okozza, hogy az erekben nem megfelelő az oxigénellátottság. Ha ilyenkor megiszunk egy csésze kávét, a koffein kitágítja az agyi ereket, melynek hatására javul a vérkeringés és az oxigénállapot, végső soron a fájdalomérzet mérséklődik.

A kávé segíthet az emésztési problémákon is. A meleg italok erőteljesebb bélmozgást idéznek elő. A kávéban található koffein pedig serkenti a bél izmainak összehúzódását. Ha úgy érezzük, hogy este túl sokat ettünk, egy reggeli kávé jó hatással lehet.

Végül, de nem utolsó sorban egy jó hír a fogyókúrázóknak. Nekik sem kell lemondaniuk a kávé élvezetéről, ugyanis kalóriatartalma elhanyagolható, persze nem árt lemondani a cukorról és a tejszínhabról.

lefolyik_a_kv.jpg

Most már tudjuk, hogy mikor és hogyan érkezett meg Magyarországra a kávé, ismerjük pozitív élettani hatásait, de mire is van szükségünk egy jó kávé elkészítéséhez?

Három fő dolgot szokás említeni e kérdés hallatán. Az első a minőségű alapanyag, a második a kávé készítés technológiai háttere, míg a harmadik az a személy, aki végül elénk teszi a finom italt, azaz a barista.

Kezdjük mindjárt az elsővel, az alapanyaggal. A világon négy kávéfajta termesztése folyik, melyek közül kettőnek van kiemelkedő szerepe. Az egyik az arabica a másik a robuszta. A két kávéfajta uralja a világ kávékereskedelmének 99 %-át, kétharmad, egyharmad aranyban. Az arabikát hívják hegyi kávénak is, mert az igazán jó minőséghez 1000-2000 méteres tengerszint körüli termőterületre, éves szinten jelentős mennyiségű csapadékra (1500-2000 mm) és 20 fok körüli átlaghőmérsékletre van szükség. Az arabica alacsonyabb koffeintartalommal bír, mint a robuszta. Bármilyen hihetetlen, de a jóval nagyobb tűrőképességű robuszta fajtát csak a XIX. század végén fedezték fel a Nílus expedícióban és csak ezt követően kezdődött meg a verseny a két fajta között, melyet az olcsóbb, mindenki számára megfizethető robuszta fajta térhódítása indukált. A megnövekedett fogyasztás más az addigiaknál hatékonyabb kávékészítési technológiát követelt meg, így indult fejlődésnek az espresso technológia. A kávé végső soron a pörköléssel válik élvezhetővé és ennek köszönhetően kezdődött meg világméretű terjedése is.

porkol.jpg

Van különbség a kávézóban készülő és az otthoni kapszulás kávé között? Mi a kávéfőzési eljárás lényege?

A megfelelően pörkölt és kellő finomságúra darált őrleményből számos ízt, aromát és értékes anyagokat kell kioldanunk úgy, hogy azok bomlás nélkül a kávéba kerüljenek. Az eljárást alapanyag, gép és ember összhangja határozza meg, amelyet számos tényező befolyásol úgy, mint a kávébab minősége és pörköltsége, a főzési hőmérséklet, a nyomás, a vízminőség, a kávé tárolása és kezelése, a vízmennyiség, a szemcsézet, az adagolás és tömörítés, a kilúgozás ideje, valamint az időzítés.

keszul_a_kv.jpg

Hihetetlen, de azt kell mondanunk minden az emberen múlik, hiszen ő szerzi be az alapanyagot, ő választja meg a gépet, azaz a technológiát és végül ő is készíti el a kávét. Emlékszünk még mivel is kezdtük e cikket? Azzal kezdtük, hogy kétféle ember létezik: az egyik, aki fogyaszt kávét, a másik, aki nem. Eljött a pillanat, hogy a továbbiakban csak a kávéfogyasztókkal foglalkozzunk, akik talán szintén két nagy táborra oszthatóak. Az egyikbe tartoznak azok, akik a kávét napi rutinjuk részének tekintik, míg a másikba azok tartoznak, akik élményre, élvezetre és szenvedélyre vágynak. Az utóbbiak azok, akik igazán értékelni tudják a minőségi kávét, a kávé elfogyasztására fordított időt, amely alkalmat teremt az emberi kapcsolatok ápolására, a pihenésre, a gondolatok rendezésére. Végső soron egy harmonikus egyensúlyi állapot elérése az ember célja, mely természeti környezetünk fundamentumát is képezi.

Cikkünk hamarosan folytatódik! A második részében a minőségi kávéfogyasztásra, az elkészítési technológiák közötti különbségekre és néhány tévhit ledöntésére fogunk fókuszálni. Tartson velünk!

 

Kávé szenvedéllyel I. rész Tovább
8 ok, hogy már ma kezdj el futni!

8 ok, hogy már ma kezdj el futni!

futas_8_erv.jpgAz egészségünk megőrzése érdekében fontos a rendszeres testmozgás, de ha még fogyni is szeretnénk, akkor a futásnak nem igazán van párja. Ez a fajta testmozgás az egyik legjobb kalóriaégető, de nem csak ez az érv szól mellette. Nézzük, miért is kezdjünk már ma el futni: 

 • Kitűnő stresszoldó!

A futás következtében nagyobb mennyiségű boldogsághormon szabadul fel a szervezetünkben, ami által csökken a stressz. Segít ellazulni, pár perc után kitisztul a fejünk és jobban át tudjuk gondolni a problémákat, amik feszültséget okoznak.Kevesen tudják, de pánikroham ellen is jó terápia. Pozitív hatásait néhány hetes rendszeres kocogás után már érezni. Itt az idő elővenni a futócipőt, és elkezdeni futni!

 • Szépen leolvadnak a kilók!

A futás, kocogás az egyik leghatékonyabb módja a fogyásnak. Ne várjunk egyik napról a másikra csodát, de ha kitartóak vagyunk az anyagcsere átalakul, és egyre több kalóriát sikerül elégetni. Az eredmény pedig garantáltan nem fog elmaradni! Ráadásul az izmok formásabbakká, feszesebbekké válnak. Egy órányi kocogás alatt 700 kalóriát égetünk el!

 • Legolcsóbb sport, nem kerül pénzbe!

Anélkül tarthatjuk magunkat formában, hogy súlyos pénzeket kellene kifizetnünk érte. Szinte semmi felszerelést nem igényel, csak egy jó futócipőt. Viszont a cipőt érdemes gondosan megválasztani! Ha az aszfaltot preferáljuk, aszfaltra tervezett cipőt válasszunk! Ha pedig inkább az erdőben, terepen szeretnénk futni, akkor terepfutó cipőt kell vásárolnunk. Más anyagi befektetést nem igényel!

 • Sokkal egészségesebbek leszünk!

A rendszeres testmozgás által erősödik a szív, javul a vérkeringés, sőt akár még a magas vérnyomás is szabályozódik. A kocogás erősíti az immunrendszert, így ellenállóbbá tesz minket a meghűlések és influenza ellen. A futás növeli a csonttömeget, és felveszi a harcot a csontritkulással is.

 • Hölgyek, igazán jó hír! Késlelteti az öregedési folyamatot!

Amerikai kutatók szerint, azoknál a személyeknél, akik rendszeresen szaladnak, 16 évvel később jelentkeznek az öregedés jelei, ellenben azoknál, akik keveset mozognak. Lassíthatja a sejtjeink öregedését. A méregdrága kozmetikumok és a plasztikai sebészet helyett sokkal olcsóbb a futás! 

 • Friss levegőn vagyunk!

Napközben általában zárt térben vagyunk, futás alakalmával  végre a friss levegőn lehetünk.  Válasszunk egy közeli parkot, futópályát,  de mindenképp autóktól mentes zöld övezetet.

 • Segít leszokni a dohányzásról!

A dohányzásról való leszokásban a futás sokat segíthet, a nikotinéhséget csökkenti a rendszeres futás. Segít mérsékelni a leszokással járó stresszt. 

 • Nem lehet kifogás, hiszen bármikor megteheted!

Nagy előnye a futásnak, hogy nem kell órarendhez igazodni, bármikor, amikor kedvünk támad és van egy kis időnk elmehetünk kocogni. Ha időnk úgy engedi, akár munka előtt korán reggel, vagy este, mindegy, viszont érdemes rendszert vinni bele. Ráadásul, ha nincs hobbink, a kocogás jó módszer a szabadidő kitöltésére.

Soha nem késő elkezdeni!

8 ok, hogy már ma kezdj el futni! Tovább
Mesés élmények Egerszalókon a Shiraz Hotelben

Mesés élmények Egerszalókon a Shiraz Hotelben

006.jpg

Egy párkapcsolat sikeressége és a felek boldogsága sokszor egészen apró dolgokon múlik, mint például odafigyelés és együtt töltött minőségi idő. Akármennyire is bedarál bennünket a hétköznapi munka, muszáj időt szakítanunk a kapcsolatunkra. Fontos, hogy ne csak úgy tekintsünk egymásra mint szülők, mint anya és apa, hanem mint Férfi és Nő.  A hétköznapi fáradalmak kipihenése, a közös élmények, a környezetváltozás mind segítenek abban, hogy új színt vigyünk a kapcsolatunkba. Lassan eljön a február, ilyenkor a legjobb megszökni a hétköznapok elől és eltölteni néhány romantikus napot határidők és munka nélkül. Sokak teszik fel a kérdést Valentin nap, Nőnap kapcsán mivel lephetnék meg a párjukat? Egy dolog van, amely örökre megmarad: az élmény! Ajándékozzuk meg magunkat és egymást egy mesés, marokkói hangulattal fűszerezett, különleges wellness hétvégével. Fontos, hogy legyenek olyan pillanatok, amikor csak a párunkra és a kapcsolatunkra figyelünk.

004.jpg

Immár 15 éve annak, hogy a Mesés Shiraz Hotel megnyitotta kapuit Heves megyében, Egerszalókon. A kelet mesés és romantikus hangulatát idéző négycsillagos szálloda igazi különlegesség, ez az a hely, ahol a legcsodálatosabb álmok válnak valóra. Engedjük el a fantáziánkat, képzeljünk el egy mesebeli világot és éljük át párunkkal, családunkkal ezt a nem mindennapi varázslatot. Méltán nyerte el a szálloda a World Luxury Romantic Hotel Award díjat. 

003.jpg

Miben is áll a különlegessége a Mesés Shiraz Hotelnek?

A kelet varázslatos világát idéző belsőépítészeti megoldások, a Marokkóból érkezett lámpák, szobák falait díszítő faliszőnyegek – melyeket a szaharai sivatag lakói saját kezűleg szőttek -, Tunéziából hozott bútorok, a vízipipák hangulata, a mindent belengő finom illat, a wellnessbe felszolgált menta tea mind segítenek elröpíteni minket pár napra a sejtelmes ezeregy éjszaka arab világába.

002.jpg

Itt mindenki megtalálja az igényének megfelelő szobatípust, hiszen a Shiraz Hotel 54 db különböző kategóriájú szobával és 11 exkluzív tematikus lakosztállyal rendelkezik. Minden szoba a legendás keleti kényelem élvezetét nyújtja. Ha párunkat egy különleges alkalomra szeretnénk meglepni, válasszuk a marokkói hangulatvilággal megálmodott Prémium szobák egyikét, ahol baldachinos ágy várja a romantikára szomjazó párokat. Akik az exkluzivitást és a kényelmet tovább fokoznák, azoknak ez a szálloda igazi paradicsom, hiszen számos két, illetve három légterű lakosztály közül választhatunk. A friss házasok számára ajánlott a nászutas lakosztály (Marrakesh), amely a Java szigetén kézzel faragott bútorokkal és baldachinos ággyal került berendezésre.

007.jpg

Nem hagyhatjuk szó nélkül az 1400 m2-es kül-, és beltéri wellness oázisát sem.  Az Arab fürdőház, a Marokkói pihenőkert és a Perzsa szauna birodalom az arab fürdőkultúrába repít el bennünket. Az Arab fürdőház enteriőrjét a kék és az arany kombinációja teszi autentikussá. Az óriás medencében 17 különböző élményelem gondoskodik a kényeztetésről, a fürdőház központjában található pezsgőelemekkel gazdagított mór medence pedig a sejtelmes félhomályban a „bújós” hangulatot testesíti meg. Az Arab udvar különlegességét a sós vizű úszómedence adja, amelyet az érzékeny bőrűek is bátran használhatnak.

008.jpg

Az óarab fürdőkultúra megismerésére jobb helyet el sem lehet képzelni, mint az iráni Hammam szentélyt. Itt Magyarország legautentikusabb környezetében, tradicionális rituálékban lehet részünk. Érdemes kipróbálni egy igazán romantikus kezelést, hiszen egyedülálló módon lehetőség nyílik egy dupla fűtött kezelő kövön a párunkkal együtt átélni a rituálét. Itt minden a szerelemről és a misztikumról szól. A tematikus programokon túl számos romantikus programban lehet részünk az érkezéstől az elutazásig. Az 1001 éjszaka világában minden lehetséges!

005.jpg

A perzsa szauna világban található 20 fős finn szaunában naponta két szeánszot is tartanak. A méregtelenítés kiváló színhelye lehet az infraszauna, melynek hatását sópermet bejuttatásával növelik.  Az ellazulás igazi terepe az aromakabin, ahol kellemes melegben élvezhetjük a Bükki gyógynövények áldásos hatását.

009.jpg

Érdemes nyáron visszatérni a szállodába, hiszen meg kell tapasztalni a Marokkói kert varázslatos hangulatát, ahol 3000 m2-en sétálhatunk, pihenhetünk, miközben kiváló koktélokat iszogatunk. Átadhatjuk magunkat az egzotikus fürdőoázis nyújtotta élményeknek, majd a hencsergők egyikében relaxálhatunk. Igazi luxus életérzést nyújt!

0010_2.jpg

Egy szálloda megítéléséhez szorosan hozzátartozik az étterem értékelése is. A Shiraz Hotel e területen is valami egyedit képvisel, hiszen a nemzetközi fogásokat felvonultató ételkínálat, tradicionális marokkói fogásokkal egészül ki. A szálloda kiváló kiindulási pont Egerszalók és a környék felfedezésére. A Sáfrány utca végén több, egybefüggő barlanglakás felújításával és konzerválásával skanzent alakítottak ki. A településen számos borászat található, némelyik különleges kialakítású pincékben fogadja a látogatókat. Érdemes felkeresni a település déli részén található „sódombokat”, melyeket a 410 méter mélyről feltörő meleg vizű hőforrás alakított ki.

001.jpg

Foglalás előtt érdemes áttekinteni a szálloda csomagajánlatait, ahol a családjukkal érkezők és a romantikára vágyó párok egyaránt megtalálják a számukra ideális ajánlatot. Lehetőség van ajándékutalvány vásárlására is, hiszen mi lehetne jobb választás a közelgő Valentin napra vagy Nőnapra, mint egy mesés ajándékutalvány!

Kellemes kikapcsolódást!

Mesés élmények Egerszalókon a Shiraz Hotelben Tovább
6 tipp, hogy idén elkerüld az influenzát!

6 tipp, hogy idén elkerüld az influenzát!

elozd_meg_az_influenzat.jpgHamarosan itt a nyakunkon az influenza, hirtelen kezdődik, és ledönti az embert a lábáról. Ez valami olyan dolog, amitől jó távol maradni idén is. Sokat tehetünk mi magunk a megelőzés érdekében. Már csak azért is érdemes a megelőzésre nagy hangsúlyt fektetni, mert állítólag minden eddiginél agresszívabb lesz a járvány. Nézzük mit tehetünk?

Vértezzük fel magunkat vitaminokkal! Az influenzát okozó vírussal szembeni küzdelemhez az immunrendszernek szüksége van vitaminra, ásványi anyagokra. Főleg azért, mivel a téli hónapokra kezdenek kiürülni a szervezet vitaminraktárai. Naponta fogyasszunk frissen készített C-vitaminban gazdag zöldség- illetve gyümölcslevet. C-vitaminban gazdag gyümölcsök: narancs, citrom, kivi, mangó, illetve a homoktövis, melyek mind segítenek felturbózni az immunrendszert. Figyeljünk oda a D-vitamint pótlásra is, hiszen ebben az időszakban kevesebb termelődik a szervezetünkben, viszont kitűnő immunerősítő.

Ha prevenció, akkor a legfontosabb tennivalónk a gyakori, alapos kézmosás. A közlekedési eszközökön, bevásárlóközpontokban, munkahelyünkön nagyobb a kockázata a vírusokkal való megfertőződésnek. A tárgyak felületén képesek megtapadni a vírusok és azok megérintésével a szájba, orrba bekerülni. Például egy billentyűzet vagy távirányító megérintése után akár 8 órával azután is bekerülhet a szervezetünkbe a vírus, hogy egy fertőző ember előttünk megfogta. A rendszeres és alapos szappanos kézmosás minden hazaérkezéskor, étkezések előtt elengedhetetlen! Mindig legyen nálunk kézfertőtlenítő és használjuk is! Ne feledjük: A leghatékonyabb védekezés az influenza ellen a rendszeres kézmosás.  

Ne becsüljük le az illóolajok erejét! Télen a legtöbb időt fűtött, száraz levegőjű helyiségekben töltjük, ami a nyálkahártyák kiszáradásához vezet. A száraz nyálkahártya pedig víruscsalogató hatással bír. Éppen ezért lényeges megelőzés szempontjából a levegő párásítása, a védőhatást fokozhatjuk az illóolajok erejével. Mind az otthoni mind a munkahelyi levegő fertőtlenítésére nagyon alkalmasak az illóolajok. A leghatékonyabb a levendula-, eukaliptusz-, citrom.

Mai napig a kutatók sem tudják, hogy miért, de tényszerű, hogy a húsleves képes enyhíteni a tüneteket. Nemcsak elegendő folyadékkal látja el a szervezetet, hanem csökkenti a szervezetben fellépő gyulladást is. Valószínűleg az egészséges zöldségek és a csirkehús együttesen enyhíti az influenzás tüneteket.

Vegyük igénybe a természet segítségét! Minden nap fogyasszunk el egy – két gerezd mézes fokhagymát, pár nap alatt kitakaríthatja a kórokozókat a szervezetből. A fokhagyma akkor is segít, ha a nátha miatt nagyon el van dugulva az orrunk. A kasvirág igencsak nagy hasznunkra lehet influenza időszakban, rendszeres fogyasztásával megelőzhető illetve  kezelhető a betegség. Alkalmazhatjuk az echinaceát cseppek, tabletta és oldat formájában is.  A grapefruitcsepp is kitűnő hatékonyságú, célszerű a téli időszakban bevetni.

Erősítsük szervezetünket szaunával illetve sóbarlanggal. Ha van lehetőségünk, menjünk el hetente egy-két alkalommal sóbarlangba, hogy a tüdőnket fertőtlenítsük. Szaunában elpusztulnak a kórokozók, így kifejezetten ajánlott az  influenzajárvány idején. A vírus elkerülése érdekében a heti rendszerességgel beiktatott, meleg és hideg ingereket egymás után alkalmazó szaunázás jelentheti a hatékony megelőzést. 

Nem is gondolnánk, de a megfelelő alvás idő is a segítségünkre lehet az influenza elkerülésében. Ha rendszeresen kevesebbet alszunk, mint 7-8 óra, akkor háromszor nagyobb eséllyel lehetünk betegek, és kaphatunk el valamilyen vírust, mint azok, akik 8 vagy annál több órát alszanak. Ez azért van, mert már a kismértékű alváshiány is gyengíti az immunrendszerünket.

Már most fektessünk nagy hangsúlyt a megelőzésre, hogy egészségesen vészeljük át idén az influenza szezont!

6 tipp, hogy idén elkerüld az influenzát! Tovább
5 tünet, hogy gluténérzékeny vagy!

5 tünet, hogy gluténérzékeny vagy!

glutenerzekenyseg.jpgA gluténérzékenység sajnos bármely életkorban feltűnhet, kellemetlen tüneteket okozva. Nagymértékben kihat az egészségünkre, hiszen súlyosan károsíthatja a vékonybelet és számos egyéb mellékhatást is eredményezhet. Mik a tipikus tünetek?

 • Gyakori emésztési problémák

Egyes esetekben a glutént tartalmazó élelmiszerek (kenyérfélék, pékáruk, tészták) elfogyasztása után emésztőrendszeri panaszok jelennek meg. Ha nem tudjuk megfelelően megemészteni a glutén, az bizony kellemetlen tünetekhez vezet. Ilyen esetben puffadás, émelygés, hasmenés, gyomorégés, görcsös fájdalmak jelentkezhetnek. Ezek a tünetek azért is lehetnek félrevezetőek, mert sok más intoleranciával is összefüggésbe hozhatóak, mint például a laktózérzékenység. 

 • Bőrön vagy a körmön jelentkező eltérések

A glutén gyulladást okozhat a szervezetben, mely bőrproblémákhoz vezet. Gyakran a kézfejen, az arcon, a könyökön vagy a hajvonalnál viszketéssel, kiütéssel járó tüneteket fedezhetünk fel Mindeközben a köröm gyengülése és töredezése is megfigyelhető. Sokan nem tudják, de a régóta fennálló ekcéma akár jelezhet glutén intoleranciát.

A gluténérzékenység megállapítására a legelterjedtebb és legpontosabb vizsgálati módszer a vérvizsgálat.

 • Megmagyarázhatatlan fejfájás

A régóta fennálló, fejfájás vagy  migrén elképzelhető, hogy szintén a gluténnak köszönhető. Kutatások szerint a gluténérzékenyek több mint 50 százalékára jellemző a krónikus fejfájás. Ha gyakran fáj a fejünk vagy állandó migrénnel küzdünk, érdemes utánajárni annak, nem szenvedünk - e gluténérzékenységben. Természetesen más ételek is kiválthatnak fejfájást, mint például a csokoládé vagy meglepő módon a sajtok, de van akinél a vörösbor okoz ilyen tüneteket.

 • Fáradtság, levertség

Mivel a gluténérzékenység esetén a szervezetben a tápanyagok optimális felszívódása nem jön létre, az étkezések során elfogyasztott táplálékok nem tudnak megfelelően hasznosulni, könnyen kialakul vitaminhiány, ami levertséghez vezet. Gluténérzékenység esetén az összes zsírban oldódó vitamin felszívódása zavart szenved. 

 • Ízületi vagy izomfájdalom

Itt is a gluténnel kapcsolatos gyulladás a tettes. A fájdalom kihathat az izmokban, az ízületekben vagy reumás fájdalmat okozhat. Ha reumatoid arthritis gyanújával állunk szemben, érdemes a gluténérzékenység vizsgálatot elvégeztetni.  Néhányan a tünetek enyhülését tapasztalják gluténmentes étrend bevezetése után.

A gluténtartalmú ételek mellőzésével ezek a tünetek gyorsan megszüntethetőek.

5 tünet, hogy gluténérzékeny vagy! Tovább
A legveszélyesebb dolgok vezetés közben!

A legveszélyesebb dolgok vezetés közben!

veszeyes_vezetes.jpgSok közlekedési balesethez vezető viselkedés korántsem szokatlan, amivel a sofőr nemcsak magát, de a többi embert is veszélyezteti. Pedig a balesetek jókora része megelőzhető lenne! Ezekre érdemes figyelni vezetés közben, hogy csökkentsük a balesetveszélyt.  

 • Magas sarkú cipőben vezetni!

Bevallom erre én is hajlamos vagyok! A nő, ha elegánsan akar kinézni öltözékének elengedhetetlen kelléke az elegáns,  magassarkú. Sajnos a magassarkú cipő vezetés közben beakadhat a pedálok közé, ezt pedig nem kell különösebben megmagyarázni, hogy milyen balesetveszélyes. Éppen ezért érdemes az autóban tartani egy lapos talpú cipőt ilyen esetekre. A szexi topánkákat a volánnál inkább felejtsük el.

A nők majd tíz százalékának volt már balesete, mert cipője lecsúszott, beakadt valamelyik pedálba vagy a kárpitba.

 • A mobilt bűvölni!

A fővárosi forgalomban mindennapos a telefonjukat nyomkodó sofőrök látványa. Pedig nem egy kutatás szól arról, ha vezetés közben csetelünk vagy e-maileket olvasunk, hatszor nagyobb esélyünk van a balesetre, mint ha ittasan ülnénk a volán mögé. A vezetés közbeni reakcióidőt még az alkoholnál is nagyobb mértékben rontja a mobilozás. Egy üzenet megírása vagy elolvasása több másodpercre is elvonja a vezető figyelmét. Tartsuk észben, elég egy pár méter "vakon való vezetés" és máris megtörténik a baj. 

 • Sminkelni!

A reggeli nagy rohanásban nem mindenre jut idő otthon. Így fordulhat elő, hogy vezetés közben előkerül a csinos kis neszeszerből a szempillaspirál, rúzs, szemhéjtus, és már készül is a smink, miközben fél kézzel vagy térddel kormányoz a vezető. Ez elég veszélyes manőver, hiszen míg a szem sminkelésével vagyunk elfoglalva bármilyen váratlan esemény történik, nem leszünk képes időben reagálni. Érdemes ezzel a szokással felhagyni, egyrészt nem lesz tökéletes az így feltett smink, másodszor több, mint félmillió közúti baleset történik világszerte csak a vezetés közbeni sminkelés miatt.

 • Utasként: hosszú úton  a műszerfalra feltenni a lábat!

Nagy divat, hogy az anyósülésen helyet foglaló utas előszeretettel pihenteti a lábát a műszerfal tetején, ami óriási hiba. Egy baleset során a légzsákok nagy erővel nyílnak ki, ez pedig szörnyű sérüléseket tud okozni, ha fent a lábunk. Egy esetleges balesetnél bizony olyan sérüléseket is szenvedhetnünk ilyen pozícióban, ami nem csak a lábunkba, hanem az életünkbe is kerülhet. 

Ugye mindenki téli gumival közlekedik az utakon?

 

A legveszélyesebb dolgok vezetés közben! Tovább
4 kozmetikum, amit a bőrgyógyászok maguk sem használnak, te se tedd!

4 kozmetikum, amit a bőrgyógyászok maguk sem használnak, te se tedd!

amitol_a_borgyogyaszok_ovnak.jpgVan pár olyan termék, amiket a bőrgyógyászok szerint soha nem szabadna az arcunkra kenni. Hiszen nap, mint nap  arra törekszünk hogy megőrizzük a bőrünk fiatalságát és egészségét. Ne károsítsuk az arcbőrünket az alábbi kozmetikumok használatával.

 • Szállodai szobákba bekészített szappanok

A hotelekbe bekészített szappanok nagy része rendkívül irritálja és kiszárítja az arcbőrt, ezért mellőzzük ezek alkalmazását. Ha legközelebb szállodába megyünk vigyük magunkkal a jól bevált, saját bőrünknek megfelelő arcápoló szereinket, beleértve a lemosót is.

 • Parabént tartalmazó termékek

A parabének olyan tartósítószerek, amelyek segítik megelőzni a baktériumok és gombák elszaporodását a kozmetikumokban. Leginkább hidratálók, alapozók és anti aging  krémekben találhatóak meg. Az utóbbi években elég sok tanulmány igazolta, hogy ez az anyag bizony káros az egészségünkre. A bőrgyógyászok egybehangzóan azt tanácsolják, hogy ne alkalmazzunk ilyen összetevőjű termékeket.

 • Kínából rendelt ismeretlen „csodaszerek”

A neten rendelt kozmetikumok összetevőiben soha nem lehetünk biztosak. A rendelt arcápolók akár allergiás reakciókat, kiütéseket is okozhatnak. Szerencsére ma már nagyon jó minőségű termékeket lehet beszerezni hazánkban, akár a boltokban, akár a hazai online webáruházakban, olyanokat, amelyek tényleg minőségiek. Saját egészségünk és bőrünk épsége érdekében ne kockáztassunk, hogy aztán hónapokig járjunk bőrgyógyászhoz, rosszabb esetben a plasztikai sebészhez. Nem egy esetben a Kínából rendelt  kozmetikai termékek - pl.: hámlasztók - súlyos égési, marási sérüléseket okoztak.

Mielőtt az interneten keringő bőrápoló recepteket követnénk, győződjünk meg és ellenőrizzük a forrás hitelességét.

 •  Természetes  olajok

Lehet, hogy nagy a kísértés  a boltban kapható hidratáló helyett természetes olajakat használni, de jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy az arcon az olaj alkalmazása bőrproblémákat okozhat. Eltömítheti a pórusokat, illetve a természetes olajok irritálhatják az érzékeny bőrt. Több illóolajra allergiás bőrkiütéssel is reagálhatunk. A kamilla illóolaj használata előtt különösen tanácsos az alkar könyökhajlatában bőrpróbát végezni. A kókuszolaj is nagyon népszerű, különösen otthoni használatra. A kókuszolaj zsírossá teszi a bőrt, eltömíti a pórusokat, pattanásokat akár pigmentációt okozhat. Óvatosan vele. 

Vigyázzunk a bőrünkre!

 

4 kozmetikum, amit a bőrgyógyászok maguk sem használnak, te se tedd! Tovább
TESZT: Hoover MBC 500 UV Ultra Vortex matractisztító

TESZT: Hoover MBC 500 UV Ultra Vortex matractisztító

mbc500uv_011_ultra_vortex_squared.jpgSzeretné otthonát makulátlan tisztaságban tudni és családját megóvni az irritáló allergénektől?

Az emberek többsége néhány hetente lecseréli az ágyneműhuzatot, de arra már kevesebben fordítanak gondot, hogy a matracot is alaposan kitisztítsák. Pedig matracunk komoly egészségügyi veszélyeket is rejthet! Ritkán gondolunk bele abba, hogy a fekvőhelyünket az elhalt hámsejtjeinkkel, izzadságunkkal folyamatosan szennyezzük. Ezek a szerves anyagok pedig táptalajként szolgálnak különféle baktériumok, gombák, atkák számára, melyek allergiás betegségek első számú kiváltó okai. A tévhittel ellentétben nem a házi por, és nem is a házi poratka okozza leggyakrabban a légúti allergiát, hanem a poratka ürüléke. A kárpitok mélyebb rétegeiben idővel több gramm finom por is lerakódhat. Ez a sok por aztán a mindennapos használat során felverődik, és újra bekerül a lakásunk levegőjébe. Becslések szerint a házi poratka az asztmás megbetegedések 50-80%-ért felelős, de szerepet játszik a szénanátha, az ekcéma, és más allergiás megbetegedések kialakulásában is.

Jó hír, hogy van megoldás!

Nem kell megijedni, nem bonyolult dologról van szó, ha a matracunkat, kárpitjainkat, textilfelületeinket szeretnénk tisztává varázsolni, atkamentessé tenni. A matrac tisztítása házilag első hangzásra komoly feladatnak tűnik, de most bebizonyítom, hogy valójában milyen egyszerű. Szükségünk lesz egy Hoover MBC 500 UV Ultra Vortex matractisztító gépre.

Hogyan működik?

A készüléket kézbe véve szembeötlő, hogy ez a gép a hatékony tisztítási teljesítményt ötvözi a funkcionális dizájnnal és az ergonomikus kialakítással. További előnye többek között az átlátszó portartály, a teljesítmény folyamatos ellenőrzéséhez. Higgyük el, elképedve fogjuk figyelni! Használata rém egyszerű. Kapcsoljuk be a gépet, majd válasszunk a három funkció vagy azok kombinációja közül. Alapesetben, ha a főkapcsolót bekapcsoljuk, automatikusan elindul a három üzemmód.

Porszívási mód: A legnagyobb gonddal tünteti el a port és koszt az anyagok legmélyebb rétegeiből. Használható a legkényesebb felületeken is.
Roll & beat mód: A turbókefe 4200 percenkénti fordulattal működik, így behatolva mélyen az anyagok szálai közé, eltüntetve az allergéneket és poratkákat. Forgókeféjével mélyebb tisztítást biztosít, nem csak felszívja, hanem ki is veri a port a porszívózott felületből.
UV C lámpa: sterilizáló hatású, a baktériumok, allergének és poratkák 99%-át elpusztítja és megakadályozza visszatérésüket. Egy dologra figyeljünk, hogy az UV C sugárzás miatti sérülés elkerülése érdekében ne nézzünk a gép alsó részébe bekapcsolt állapotban. De nem kell megijedni, van benne egy biztonsági funkció a véletlen sérülés elkerülése érdekében, az UV C lámpa kizárólag a tisztított felülettől legfeljebb 5 cm távolságra és legfeljebb 30° szögben működik.

kepkivagas5.JPGÉn mind a három funkció együttes használatát választottam, bánjon csak el a nem odavaló élősködőkkel. Egyidejűleg hagyjuk bekapcsolva az UV C lámpát, mellyel fertőtleníteni, sterilizálni tudjuk a kezelt felületet. A Hoover matractisztító gép nem csupán kitisztítja és eltávolítja a port, atkákat, hanem egészen mélyen, a matrac belsejében is képes fertőtlenítést végezni. Ezzel biztosítva a 100%-os tisztaságot. Hamar megszabadulhatunk a portól, elhalt hámsejtektől, házi poratkáktól és azok ürülékétől. A gép viszonylag könnyű, kézre esik, és hosszú kábellel rendelkezik, így igazán kényelmes a használata. A csúcsminőségű tisztítási eredményt teljes mértékben száraz technológiával érjük el, vegyszer- és kemikáliamentesen. Könnyen belátható, hogy erre az alapos tisztításra egy hagyományos porszívó nem képes. Erre a célra egy professzionális matractisztító készülékre van szükségünk, mely a poroló-szívó és fertőtlenítő funkciót ötvözi.

A kárpitok, matracok tisztítása után nincs más dolgunk, mint a tartályt kiüríteni és hüledezni, mennyi port gyűlt össze a tisztának hitt felületekről. A tartály a porral való érintkezés nélkül is üríthető a maximális higiéniáért.

Egy felnőtt testéről naponta kb. 1,5 gramm felhám távozik. Ebben a mennyiségben atkák tízezrei is élhetnek! A házi porral való érintkezés, annak belégzése rendkívül változatos tüneteket produkál, mint például légúti allergiát, szénanáthát, ekcémát, csalán-kiütést, szem kötőhártyájának és az orr nyálkahártyájának gyulladását.

ledes.jpgHol használhatjuk?

A Hoover matractisztító gép segítségével tisztán, atka és allergén mentesen tarthatjuk az olyan textíliákat, mint a kárpitozott bútorok, kanapék, matracok, paplanok, párnák vagy az autósülések kárpitjait. A professzionális berendezés segítségével könnyen, gyorsan megtisztíthatjuk textilfelületeinket az allergénekkel teli finom portól és poratkáktól. Ideális minden textilfelületre! Kisállatok szőrének felszívásához, takarításához kifejezetten ajánlott!

És itt tartozom egy őszinte vallomással. Amikor megkaptam a készüléket tesztelésre egy kicsit szkeptikus voltam. Mindig nagyon figyelek a tisztaságra, rendszeresen - talán az átlagnál is többet - takarítok, portalanítok, az ágyneműk cseréjét szigorúan veszem, a kárpitokat és a matrac huzatait rendszeresen porszívózóm. Szóval azt gondoltam ennek a készüléknek a tartályába nálam semmi nem fog összegyűlni. És most jön a döbbenet, ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el. 8 perces tisztítás után elképedve láttam, hogy az általam patyolat tisztának hitt matracomból a tartály tele lett finom, púderhez hasonló porral, szennyeződés koncentrációval. Továbbiakba már nem is akarok belegondolni, hogy még mi minden - atkák és ürülékük, emberi felhám, penészgomba - jött ki a matrac belsejéből. Rá kellett jönnöm, hogy a hagyományos porszívók nem bánnak el a kárpitok, matracok belsejében lerakódott porszemekkel, atkákkal. Jó érzés tudni, hogy megszabadultunk a portól, pollenektől és a szabad szemmel nem látható élősködőktől!

kepkivagas_1.JPG
Műszaki adatok:
 Teljesítmény: 500 W
 Porelválasztó technológia: Ciklonos
 Funkció: Száraz felületekre
 Használati módok: 3
 Portartály kapacitás: 0,3 liter
 RPM: 4200
 Filter típusa: Mikro filter
 UV C lámpa
 Gumírozott elülső henger
 Egyszerű tartályürítés
 Kábel hossza: 5 méter

Célszerű havi rendszerességgel elvégeznünk matracunk tisztítását. A Hoover MBC 500 UV Ultra Vortex gép bárki számára elérhető.

Szerezd be ezt a Matrac- és kárpittisztító gépet és takaríts otthon is úgy, akár a profik!

hoover_bannerkampany_brand_artwork_300x250_1.jpg

TESZT: Hoover MBC 500 UV Ultra Vortex matractisztító Tovább
Míg Európa számos országában csökkentik a munkaidőt, nálunk bevezetik a 400 óra túlórát!

Míg Európa számos országában csökkentik a munkaidőt, nálunk bevezetik a 400 óra túlórát!

400_oratulora.jpgMíg a külföldi országokban arra törekszenek, hogy a munkaidőt csökkentsék, addig kis hazánkban a 400 óra túlórát vezetik be. Valami nagyon nem működik jól nálunk! Ha csak egy nagyon kicsit belegondolunk, és kiszámoljuk, mit is jelent ez a 400 óra túlóra, már maga a gondolat is irreális! Nem napi 8, hanem akár napi 10 óra munkaidőt. A munkavállalók valóban több pénzt szeretnének keresni, de mindezt úgy, hogy az európai fizetésekhez zárkózzunk fel, nem pedig rabszolga módon. Arról nem is beszélve, hogy sok multinál ez nem lesz választás kérdése, ha nem vállalja a munkavállaló a túlórát, valószínűleg hamar az utcán találja magát. Ezzel egy dolgot lehet elérni, aki eddig még itthon maradt és megpróbált Magyarországon boldogulni, az is elmegy külföldre. Az utolsó pedig lekapcsolja a villanyt! Európa többi országában már azt vizsgálják, hogy mennyi lenne az ideális munkaidő, ami alatt a munkavállaló hatékonyan tudja elvégezni a feladatát, mindezt úgy, hogy megmaradjon a munka és a magánélet közötti egyensúly. Jó néhány országban már csökkentették a munkaidőt, nem véletlenül. Számos vizsgálat kimutatta, hogy képtelenség 8 órán keresztül egy dologra koncentrálni nemhogy még a túlóráknak köszönhetően 10 órán keresztül. Ráadásul a több munkaóra nem áll egyenes arányban a hatékonyabb munkavégzéssel.

Honnan jön a 40 órás munkarend?

Henry Ford gyártulajdonos vezette be annak idején a heti öt napos, napi 8 órás munkaidőt. Ford elgondolása közgazdasági számításon alapult, ezzel tudta a termelést a csúcsra járatni, módszerét hamarosan mindenhol átvették. Henry Ford ötlete óta bizony rengeteg év eltelt, de a mai napig a 40 órás munkahetet tartjuk „ideálisnak” vagy legalább is ez a bevett gyakorlat. Holott számos kutatás támasztja alá, hogy a puszta megszokáson ideje lenne változtatni. Hogy mennyi időt tölt el egy alkalmazott a munkahelyén, nem áll összefüggésben azzal, mennyire lesz versenyképes a termék vagy szolgáltatás. Szemünk előtt lévő példa erre, hogy a németek csak 35,3 órát dolgoznak egy héten, ugyanakkor Németország a világ 4. legversenyképesebb országa!

Vegyük már észre, hogy a kevesebb több!

A mai felgyorsult világunkban a nyolcórás munkanap elavult, nem hatékony megközelítése a munkának. Számos vizsgálat bebizonyította már, hogy maximálisan hat óra az a munkaidő, mely alatt képesek vagyunk koncentrálni, és nem utolsó sorban precíz munkát végezni. Ezt követően jelentősen csökken a koncentrációs képességünk, ezzel együtt egyenes arányban nő a hibázási lehetőség. Nem elhanyagolandó tény, hogy egy hat órás munkarend vagy csökkentett munkahét mellett több lenne a munkavállaló szabadideje, melyet a családjával tölthetne, testmozgásnak szentelhetne. Nem kellene minden nap stresszesen zsonglőrködni a háztartásra szánt idő és a gyerekekkel töltött idő között. Azt sem kell igazán bizonygatni, hogy ha a dolgozó többet pihenhet, több időt tud a családjának szentelni, baráti kapcsolatokat képes ápolni, jut ideje a testedzésre az a munkájára igencsak pozitívan hat. Eleve jobb a közérzete, munkáját nagyobb örömmel és lelkiismeretesebben végzi kiegyensúlyozottságának köszönhetően, és jóval kevesebbet fog betegeskedni. Ezért érdeke az egész társadalomnak, hogy a munkát  össze tudják egyeztetni a magánélettel. A boldog ember természettől fogva produktív, és képes kibontakozni.

Mi lenne az ideális munkaidő?

 • Négy napos munkahét

Legyen a csütörtök az új péntek! Vélhetően sokan tapasztaltuk, hogy az irodában pénteken már érdemi munka nem nagyon folyik. Ezt támasztja alá, hogy sok munkáltató hozzájárul e napon a Jeans day-hez is, azaz a lazább öltözködéshez. Külföldön sok cég csökkenti a munkaidőt, mégpedig úgy, hogy a munkahetet lerövidíti. Az alkalmazottak hetente négy napot töltenek munkával, így három nap megmarad a pihenésre. A rugalmas munkavégzés, melyet korábban csak kevesek engedhettek maguknak, egyre több iparágban és munkakörben válik megoldhatóvá, mint például az informatika, oktatás,  pénzügy, marketing, illetve a hr. Például a New York-i Cockroach szoftverfejlesztő cégnél négynapos munkahét keretén belül a szabad pénteket vezették be. Ezzel lehetőséget teremtenek arra, hogy az alkalmazottak visszaszerezzék az ellenőrzést az életük felett. Szabad a péntek, amikor ügyes-bajos dolgaikat elvégezhetik. Így egy rakás hétköznapi elintézendő dolgot meg tudnak oldani stressz nélkül.  

 • Napi hat óra

A legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy produktivitás szempontjából a legideálisabb, ha napi 6 órát dolgozunk. Svédországban készített kormányzati tanulmány bizonyította, hogy ha hat órát dolgoznak az emberek, a munkájukat is nagyobb kedvvel végzik, kevésbé érzik stresszesnek magukat. A csökkentett munkaidőnek hosszú távon teljesítménynövelő hatása is van.

 • Heti több nap home-office

A digitalizáció térhódításával terjedőben a home office, az otthonról végzett munka. Hazánkban egyre több álláshirdetésben szerepel, hogy lehetőség van hetente pár napot home-officben tevékenykedni. Otthon dolgozva a munkavállaló időt spórol meg, valamint az ilyen munkavégzés kevésbé stresszes és tervezhetőbb az időbeosztás.  A dolgozók szerint a távmunka és a rugalmas időbeosztás növeli a hatékonyságot, ami a vállalatok számára is egyértelmű előnyt jelent.

Arról már évek óta megy a vita, hogy a technológia fejlődése miatt végre el kellene felejteni a heti 5 napos napi 8 órás munkarendet. Egyre több munkáltató felismeri, ha meg akarja tartani a tehetséges dolgozókat, akkor új utakat kell keresnie. Inkább a fentieken lenne érdemes elgondolkozni, mint  "rabszolgasítani" a magyar társadalmat!

Ön mit gondol? Mondja el véleményét!

 

Míg Európa számos országában csökkentik a munkaidőt, nálunk bevezetik a 400 óra túlórát! Tovább
6 remek ajándékötlet, amivel idén igazán örömet szerezhetünk!

6 remek ajándékötlet, amivel idén igazán örömet szerezhetünk!

ajandekotlet.png

Már csak néhány hét van hátra Karácsonyig, és pár nap az ajándékok beszerzésére. Már pedig ez a legnehezebb feladat, hogy szeretteinket valami olyan dologgal lepjük meg, aminek igazán örülnek. Sokan alig várják az ünnepre való készülődést, sokan viszont a hátuk közepére sem kívánják az ajándékok beszerzésével járó stresszt, főleg ha nincs is ötletük. Nem jut eszébe semmilyen ajándékötlet? Íme néhány kitűnő tipp, hogy idén valóban örömet szerezzünk:

1. Ajándékozzunk wellness pihenést, luxusfeltöltődést Eger szívében az Erla Villában!

erla_wellness2.jpeg

Az élmény jellegű meglepetéssel nem lehet mellélőni, hiszen utazni, kikapcsolódni mindenki szeret. Ha valami nagyon különleges élményben szeretnénk részesíteni a kedvesünket vagy a szüleinket, az Erla Villa utalvány tökéletes ajándék Karácsonyra! A különleges, felnőttbarát Erla Villában egyszerre lesz része a megajándékozottnak spa és gasztró élményben, mindez egy leírhatatlan, luxus környezeteben! Az Eger belvárosában található Erla Villát az elegancia, harmónia és messze a négycsillagos besorolást meghaladó luxus életérzés jellemzi. A szálloda egyik különlegessége, hogy itt nincs két egyforma szoba, hiszen egyedileg berendezett, tematikus lakosztályokat alakítottak ki. Így 10 különböző dizájn közül választhat a vendég a foglalás előtt. A Spa részleg luxus kivitelezésű, különleges hangulatot áraszt,  a kikapcsolódás élményét a 11 méter hosszú feszített víztükrű úszómedence, a jakuzzi valamint a finn szauna biztosítja. Az Erla Villa utalvánnyal garantáltan olyan élményt ajándékozunk, melyre a szerettünk évek múlva is emlékezni fog. Egy kis videó róla:

2. A házimunka megkönnyítése érdekében ajándékozzunk Hoover RoboCom 3 robotporszívót!

hoover_rbc050-1_011_1.jpg

A háztartási gépek igen népszerű ajándékok Karácsonykor, nem véletlenül vannak színültig tele decemberben a műszaki áruházak. Sokféle háztartási eszközt lehet kiválasztani karácsonyi ajándéknak, de mind közül a robotporszívó a legpraktikusabb. Óriási találmány, amivel időt- és energiát takarítunk meg. Szinte az egyetlen olyan háztartási eszköz, ami nem munkát ad, hanem időt takarít meg annak, akit megajándékozunk vele. A Hoover RoboCom 3 robotporszívó magától elvégzi a dolgát és még akár a lakás dísze is lehet. Az intelligens robotporszívó hihetetlenül vékony, mindössze 68 mm magas, ezzel verhetetlen a bútorok alatti takarításban. És ennek, hogy fog örülni a háziasszony! Infravörös lámpával tájékozódik és 5 beépített szenzor gondoskodik arról, hogy elkerülje az ütközést a különböző akadályokkal, bútorokkal. Kilenc takarítási program közül választhatunk, sőt a takarítás időzíthető is arra az időszakra, amikor nem tartózkodunk otthon. A Hoover robotporszívó önállóan elvégzi a takarítást, anélkül, hogy be kellene avatkozni, otthon kellene lennünk. A robotkészülék tetején lévő LCD kijelzőn pedig minden fontos információ megtalálható, mint az akkumulátor töltöttségi szintje, a takarítási üzemmód, a pontos idő, az időzítő visszajelzése. 5 szín közül választhatunk, amelyik leginkább illik a megajándékozotthoz. Egy kis videó róla:

3. Hölgynek mi mással lehet a legnagyobb örömet okozni, mint ruhával! Válasszuk a Masca Fashion kollekcióját!

mf.jpg

Őszintén! Melyik Nő nem szereti a ruhákat? Na ugye! A Masca Fashion márkára jellemző az ultra nőies fazon, érzéki és látványos színek, izgalmas részletek, vagány formák. Minden kollekcióban van valami plusz egyediség, mely megkülönbözteti a többi márkától, amitől szuper nőiesek a ruhadarabok. Melyik Nő az aki ne ilyet keresne? A kínálat nagyon változatos és magán viseli az idei év legfontosabb trendjegyeit. Kizárólag minőségi alapanyagokból, gondos tervezéssel készülnek, minden egyes darabba belecsempészve egy kis egyediséget, amely biztosan nem fog szembe jönni az utcán! Ezekben garantáltan magabiztos, sugárzó NŐ lesz a megajándékozott! Segítsünk idén felfrissíteni Párunk gardróbját, olyan ruhadarabokkal, melyekkel bármilyen alkalomra elegánsan, nőiesen felöltözhet vagy válasszuk ki az idei szilveszteri ruháját. Férfiak figyelem, ha idén csillogó szemeket szeretnének látni mikor a Párjuk kibontja az ajándékot, válassza a Masca  Fashion trendi ruháit! Ha tart attól, hogy nem találja el a színt, fazont, méretet erre is van egy remek megoldás! A Masca Fashion ajándékutalvány legnagyobb előnye, hogy nem kell sorban állni, nem kell az ünnepek után rohanni visszacserélni a rosszul megválasztott méret vagy szín miatt a terméket. Az utalvány megvásárolható és beváltható legnagyobb Masca Fashion Márkaüzletben a Győri Plázában, illetve Budapesten a Podmaniczky utca 57 szám alatt. Ezen kívül az ország számos pontján elérhetőek ezek a szuper nőies, trendi darabok. Sőt  nemcsak a boltokban válogathatunk kedvünkre, hanem otthonról az internetes áruházban is szemezgethetünk az új kollekcióból a www.mascawebshop.hu oldalon. Ráadásul most ebben a hónapban a kiszállítás ingyenes! Egy kis videó róla:

4. Ajándékozzunk professzionális fogápolást az Oral-B Genius 9000N smart készülékkel!

01_04210201174851_1200x1200_1_1.jpg

A mai kor csúcstechnológiás készüléke az Oral-B Genius 9000  egyesíti magában mindazt, amit az elektromos fogkefék fejlesztése során napjainkig elértek. A készüléket használhatjuk egyszerű elektromos fogkefeként vagy abban a módban, ami igazán XXI. századivá teszi, azaz okos fogkefeként. A telefon és a fogkefe közötti szinkronizáció Bluetooth kapcsolat révén valósul meg. Minden fogkefefej forgó és rezgő mozgást végez, amely többszörösen múlja felül egy hagyományos fogkefével végzett tisztítás intenzitását. A készülékekhez több fogkefefejet is kapunk, mint a Cross Actiont, Floss Actiont, 3D White fogkefefejet illetve a Sensit. A professzionális fogápolás érdekében több funkció közül választhatunk, a gyengébb vagy az intenzívebb fogmosás, a fogfehérítő 3D Wihte funkció, fogíny masszírozására szolgáló Gum Care funkció illetve a nyelv tisztítása közül. Az Oral-B csúcskategóriás elektromos fogkeféje látványosan több lepedéket távolít el, mint a hagyományos fogkefe, segítségével kíméletes, ugyanakkor látványos fogfehérítés érhető el. Pozícióészlelésének köszönhetően felismeri, hogy a szájüreg mely területén zajlik éppen a fogmosás, figyel arra, hogy ne maradjanak ki területek. Utazóknak kifejezetten praktikus a designos tok, mely nem nagyobb egy szemüvegtoknál, mégis elfér benne a készülék, hozzá két fogkefefej, és ami a legzseniálisabb, hogy egyben töltőként is funkcionál. Három különböző színben forgalmazzák: arany, fehér és fekete színben. Egy kis videó róla:

5. Ajándékozzunk Lush fürdőmennyországot!

img1543318989458.jpgA Lush 12 Days of Christmas exkluzív termék, egy fantasztikus fürdő mennyországot tartalmazó doboz. A gyönyörű kreatív designnal ellátott, legnagyobb részletességgel kidolgozott díszdoboz igazán luxus hatást kelt. A piros, arany és zöld színek jól megragadják az igazi, klasszikus karácsonyi hangulatot.  A 12 prémium termékből álló Lush fürdőcsodákkal minden nap egy kényeztető élménnyel lepjük meg szeretteinket. Ugye nincs is annál jobb, mint egy isteni illatú fürdőt  venni a nap végén? Megtalálható benne minden, ami egy luxus kényeztető fürdéshez kell, tusfürdő, fürdőbomba, habfürdő, testkondicionáló. Kitűnő ajándék Karácsonyra, hiszen a termékek minőségiek és tele vannak natúr összetevőkkel, ráadásul a Karácsonyi hangulatot meg is hosszabbíthatjuk vele.Garantált örömöt okozol vele! Teli van pompás termékekkel, amelyek a test minden porcikája számára különleges törődést nyújtanak. 

6. Lepjük meg szeretteinket egy igazán különleges ajándékkal, a Hoover Ultra Vortex matractisztítóval

mbc500uv_011_ultra_vortex_squared.jpg

A Hoover Ultra Vortex matractisztító segít fenntartani az egészséges környezetet, eltüntetve az allergéneket, port és poratkákat. A matracok, párnák és kanapék köztudottan a poratkák és allergének melegágya, amelyek az allergia és légzési nehézségek fő okai. Egy általános porszívónak viszont nincs akkora szívóereje, hogy a mélyen ülő port is kiszedje. A készülék három üzemmódban használható. A porszívási mód a legnagyobb gonddal tünteti el a port és koszt az anyagok legmélyebb rétegeiből. A Roll&Beat módban a turbókefe 4200 percenkénti fordulattal működik. A forgókefe mélyebb tisztítást biztosít, nem csak felszívja, hanem ki is veri a port a porszívózott felületből. Az Ultra Vortex UV-C lámpája pedig fertőtlenít és eltünteti a baktériumok, allergének és poratkák 99%-át és megakadályozza visszatérésüket. Allergiások számára ennél jobb ajándékot nem is lehet venni, de minden háztartásban jól jön! Egy kis videó róla:

 

6 remek ajándékötlet, amivel idén igazán örömet szerezhetünk! Tovább