Az olvasottság nem publikus.

Pár perc az egészségért

  • Rólam
  • Wellness / Szálloda
  • Szépség
  • Teszt
  • Partnereink
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat
Ezeket semmiképp ne tedd mikróba!   

Ezeket semmiképp ne tedd mikróba!  

mikrohullamu_suto_pizza.jpgA mikrohullámú sütő az emberiség egyik nagy találmánya, jelentősen megkönnyíti az életünket, és rengeteg időt spórolunk meg vele. Ma már a legtöbb háztartásban, sőt munkahelyen van mikró, de nem árt, ha tudjuk, hogy mire érdemes figyelni, ha bekapcsoljuk. Mi az amit semmiképp ne tegyünk bele:

  • Lehetőleg ne műanyag dobozokba melegítsük az ételeket!

Több kutatás is kimutatta, ha műanyag edényeket teszünk a mikróba, azok egészségre ártalmas anyagokat eresztenek ki magukból. Kényelem ide vagy oda, még ha műanyag dobozba is kapjuk meg az ebédszállító cégtől az ételt, melegítés előtt tegyük ki tányérra.  Fontosabb az egészség mint a kényelem. 

 Így távolítsd el  a  makacs szennyeződések a mikróról!

Egy fél pohár vízhez facsarjunk ki egy citromot. Tegyük a poharat a mikrohullámú sütőbe, majd melegítsük három percig. Hagyjuk, hogy a forró, citromos gőz dolgozzon még öt percig, majd nincs más dolgunk mint áttörölni a mikrót. 

  • Tojást még véletlenül se

Mivel magas a tojás víztartalma, ezért a mikrohullámok hatására nemcsak, hogy megfő, de fel is robbanhat. Főtt tojást mindig csak felforralt vízben szabad készíteni, mikróban sosem! Akár egy tükörtojás is könnyedén pukkadozik.

  • Vigyázzunk a burgonyával is!

Könnyen úgy járhatunk mint a fent említett tojással. Mielőtt a burgonyát betennénk a mikróba, mindenképp szurkáljuk meg, hogy a keletkező gőz távozni tudjon, különben felrobbanhat.

Az ételek egyenletes felmelegítése

Sokan tapasztalták már, hogy a mikróban felmelegített étel néhol forró, máshol hideg marad. Éppen ezért a felmelegítendő ételt  gyűrű alakban helyezzük a tányérra középen hagyjunk egy lyukat. 

  • Csípős paprika

Ezt biztosan kevesen tudják, hogy a csípős paprikát nem célszerű mikróba tenni. Ennek oka, hogy felmelegítés közben olyan kémiai anyagok szabadulnak fel, melyek nagyon csípni kezdik a szemet. Úgynevezett csípős gőz szabadul fel. Nem túl kellemes élmény.

  • Pizza

Biztosan mindenki próbálkozott már az előző napról maradt pizzát mikróban megmelegíteni. Ha jót akarunk magunknak, ne tegyük. Teljesen megváltozik a pizza állaga, élvezhetetlenné válik, a roppanóssága végleg eltűnik. Inkább melegítsük a pizzát sütőben, így nem válik gumiszerűvé.

  • Víz

A teánkhoz vagy kávénkhoz való vizet ha egy mód van rá ne mikróban melegítsük, van arra külön eszköz is. Ha  mégis ezzel az eszközzel akarjuk felforralni a vizet, akkor jobb ha odafigyelünk, és magas fokozaton legfeljebb két percig melegítjük, majd pihenni hagyjuk. Ha percekre bent felejtjük, annyira átforrósodhat, hogy amint belehelyezzük a filtert, kanalat a víz kifut.

300x250-agh-banner3_1538366932.png

komment Tovább
Ezeket semmiképp ne tedd mikróba!   Tovább
Facebook Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Megújuló bőr titkos trükkjei Megújuló bőr titkos trükkjei
  • Wellness szálloda: ahol megújulsz Wellness szálloda: ahol megújulsz
  • Izomgörcs? Legyőzve! Izomgörcs? Legyőzve!
  • Aloe vera: A természet ereje Aloe vera: A természet ereje
  • Mítoszok kontra valóság: A sör Mítoszok kontra valóság: A sör

A bejegyzés trackback címe:

https://parpercegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4714302287
Facebook Twitter Instagram

Hirdetés

Pár perc az egészségért

Fontos, hogy mindegyikünknek legyen pár perce Önmagára! Kérlek tarts velem, hogy hétről-hétre hasznos információval legyél gazdagabb! Praktikus tanácsok a mindennapokra egészség, szépség, wellness, párkapcsolat témakörben!

 oldal.jpg

Facebook oldaldoboz

Tovább a Facebook-ra

Keresés

A Pár perc egészség blogon megjelenő írások, cikkek a szerző tulajdonát képezik.

  • Msylwia (profil)
Health & Wellness & Beauty
süti beállítások módosítása
Dashboard