Az olvasottság nem publikus.

Pár perc az egészségért

  • Rólam
  • Wellness / Szálloda
  • Szépség
  • Teszt
  • Partnereink
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat
Ezeket nem kell a hűtőben tárolni!

Ezeket nem kell a hűtőben tárolni!

ezeket_ne_tegyuk_a_hutobe.jpgA legtöbb élelmiszer igényli a hűtést, annak érdekében, hogy ne romoljon meg vagy, hogy sokkal tovább  fogyasztható legyen, de vannak kivételek. Mi az amit ne tegyünk hűtőbe?

  • Kenyér

Néhányan annak érdekében, hogy pár nappal meghosszabbítsák a kenyér felhasználhatósági idejét, beteszik a hűtőbe. Sajnos ezzel a módszerrel csak azt érik el, hogy a kenyér íze és állaga megváltozik, hiszen a hideg, párás levegő nem tesz jót neki. A kenyér nem a hűtőbe való, megkeményedik és kiszárad. Ha vásárlásnál elméreteztük a kenyeret, és úgy látjuk, hogy nem fog elfogyni, inkább tegyük be a mélyhűtőbe, majd a sütőben pirítsunk rá. Fagyasztóban 2-3 hónapig is eláll, csak csomagoljuk be alaposan fagyasztás előtt.

  • Az egészséges olívaolaj

Az olívaolajat sem célszerű a hűtőben tárolni, mivel ott megdermed, besűrűsödik és kicsapódik így amikor szükségünk lenne rá, élvezhetetlenné válik. Mivel az olívaolajnak  nagy ellensége a meleg és a fény, ezért nem szerencsés az ablak vagy a tűzhely közelében tárolni. Az olívaolaj szobahőmérsékleten nem avasodik meg a lejárati dátumig, ezért zárt üvegben, hűvös, sötét szekrényben a legideálisabb tárolni. Ha megnyitunk egy üveget, egy-két hónap alatt használjuk el!

  • A gyerekek nagy kedvence a mogyorókrém

A klasszikus mogyorókrém évekig elvan a konyhaszekrényben, anélkül hogy bármi baja lenne. A hűtő kifejezetten nem tesz jót neki, a kelleténél szilárdabb halmazállapotúvá válik és elillan a könnyű, lágy textúrája, amit imádunk benne.

  • Vörösbor

A fehérborral ellentétben a vörösbornak nem tesz jót, ha hűtőben tároljuk, hiszen a vörösbor aromája és ízvilága szobahőmérsékleten adja ki magát igazán. A fehérbor ellenben bátran hűthető.

Örök vita tárgya, hogy a tojást romlandósága miatt célszerű-e a hűtőben tartani, vagy sem. A tojást felhasználásig ajánlott hűteni, mert így biztosabban megelőzhető a kórokozók esetleges elszaporodása. Alapszabály, hogy megmosni csak közvetlenül a feltörés előtt szabad a tojást.

  • Sárgabarackkal töltött fánk

Igazán íncsiklandozó tud lenni egy frissen sült sárgabarackkal töltött fánk. De mit tegyünk, ha túl sok van belőle? Semmiképp ne jusson eszünkbe a hűtőbe tenni.  A legjobb megoldás, ha szobahőmérsékleten lefedve tartjuk. A fánk maximum két napig tartható, de biztosan előbb el fog fogyni!

  • Tonhal konzerv

Sokan a vásárlásból hazatérve a bontatlan tonhalkonzervet automatikusan a hűtőszekrénybe pakolják. Nem véletlenül tárolják a boltokban a hűtés nélküli polcokon, mi is tartsuk azt a konyhaszekrényben vagy a kamránkban.  Természetesen felbontás után már a hűtőben a helye, csak arra ügyeljünk, hogy jól le legyen zárva, mert minden átveszi az illatát.

komment Tovább
Ezeket nem kell a hűtőben tárolni! Tovább
Facebook Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • A betegségek lelki titkai! A betegségek lelki titkai!
  • Az alváshiány veszélyesebb, mint hinnéd Az alváshiány veszélyesebb, mint hinnéd
  • Fiatal vagy? Téged is érinthet! Fiatal vagy? Téged is érinthet!
  • Izomgörcs? Legyőzve! Izomgörcs? Legyőzve!
  • Helikon luxus masszázs. Kipróbálva! Helikon luxus masszázs. Kipróbálva!

A bejegyzés trackback címe:

https://parpercegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4014639166
Facebook Twitter Instagram

Hirdetés

Pár perc az egészségért

Fontos, hogy mindegyikünknek legyen pár perce Önmagára! Kérlek tarts velem, hogy hétről-hétre hasznos információval legyél gazdagabb! Praktikus tanácsok a mindennapokra egészség, szépség, wellness, párkapcsolat témakörben!

 oldal.jpg

Facebook oldaldoboz

Tovább a Facebook-ra

Keresés

A Pár perc egészség blogon megjelenő írások, cikkek a szerző tulajdonát képezik.

  • Msylwia (profil)
Health & Wellness & Beauty
süti beállítások módosítása
Dashboard