Az olvasottság nem publikus.

Pár perc az egészségért

  • Rólam
  • Wellness / Szálloda
  • Szépség
  • Teszt
  • Partnereink
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat
Téves élelmiszermítoszok, ne dőljünk be nekik

Téves élelmiszermítoszok, ne dőljünk be nekik

facebook_poszt_940x788_px_5.jpeg Az ételekkel kapcsolatban sok mítosz kering,  ideje feltárni az igazságot! Nézzük a gyakori élelmíszermítoszokat:

  • A nyers sárgarépa táplálóbb, mint a főtt

Kutatók  megállapították, hogy a sárgarépában található karotinoidok 14% - kal emelkednek, ha a sárgarépát megfőzzük, szemben más konyhatechnikai eljárással például sütéskor. Még egy mítosz a sárgarépával kapcsolatban. Még a II. Világgháború alatt terjedt el, hogy a pilótáknak sok sárgarépát ajánlott fogyasztani, annak érdekében, hogy a látásuk tökéletes maradjon. Azóta bizonyítást nyert, hogy ez feltevés megalapozatlan, hacsak nincs az illetőnek súlyos A-vitamin-hiánya. Önmagában a sárgarépa nem javítja a rossz látást.

  • Kerüljük a tojást a  koleszterintartalma miatt

A  tojás megalapozatlanul negatív megítélést kapott.  2018-ban a  kutatók bebizonyították, hogy a tojás valójában nem járul hozzá a magas koleszterinszinthez. Ezzel szemben viszont hasznos  tápanyagforrás beleértve a cinket, vasat, luteint, D-vitamint és az agyat serkentő kolint. Természetesen ne vigyük túlzásba a fogyasztását, napi egy egész tojás a kiegyensúlyozott táplálkozás része.

  • Minél kevesebb szénhidrátot fogyasztunk, annál egészségesebbek leszünk

Az egészséges táplálkozás szempontjából fontos a szénhidrát, viszont a teljes kiőrlésű gabonafélékre kell helyezni a hangsúlyt. A teljes kiőrlésű termékeket fogyasztó nőknél és férfiaknál 20-30 százalékkal kevesebb szívbetegséget mutattak ki. Nem szabad kiiktatni az étrendünkből.

  • Ha nem tudunk aludni, igyunk alkoholt

Sokan alkoholt fogyasztanak lefekvés előtt annak állítólagos alvást elősegítő hatása miatt. Pedig pont az ellenkező hatást váltja ki,  fokozza az ébrenlétét még egészséges felnőtteknél is.

  • A fűszeres ételek gyomorfekélyt okoznak

A fűszerek önmagukban nem váltanak ki fekélyt, tudjuk, hogy nagyon gyakran egy bizonyos típusú baktérium, a  Helicobacter pylori a felelős a gyomorfekélyért. Ezen kívül bizonyos gyógyszerek is kiválthatják mint például az aszpirin. A fűszerek súlyosbíthatják a problémákat, melyek azt eredményezhetik, hogy az emberek tévesen gondolják, hogy a fűszerek fekélyt okoznak.

 

komment Tovább
Téves élelmiszermítoszok, ne dőljünk be nekik Tovább
Facebook Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Divatbakik, amik öregítenek Divatbakik, amik öregítenek
  • Repülj okosan, nyaralj simán Repülj okosan, nyaralj simán
  • Elképesztő ételek, amik nem romlanak! Elképesztő ételek, amik nem romlanak!
  • Így indulnak a nyertesek! Így indulnak a nyertesek!
  • A párkapcsolat aranyszabályai A párkapcsolat aranyszabályai

A bejegyzés trackback címe:

https://parpercegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7015969720
Facebook Twitter Instagram

Hirdetés

Pár perc az egészségért

Fontos, hogy mindegyikünknek legyen pár perce Önmagára! Kérlek tarts velem, hogy hétről-hétre hasznos információval legyél gazdagabb! Praktikus tanácsok a mindennapokra egészség, szépség, wellness, párkapcsolat témakörben!

 oldal.jpg

Facebook oldaldoboz

Tovább a Facebook-ra

Keresés

A Pár perc egészség blogon megjelenő írások, cikkek a szerző tulajdonát képezik.

  • Msylwia (profil)
Health & Wellness & Beauty
süti beállítások módosítása
Dashboard