Az olvasottság nem publikus.

Pár perc az egészségért

  • Rólam
  • Wellness / Szálloda
  • Szépség
  • Teszt
  • Partnereink
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat
Ezt a 8 ételt nem szabad a hűtőbe tenni

Ezt a 8 ételt nem szabad a hűtőbe tenni

instagram_bejegyzes_1080x1080_px_22.jpgBizonyos élelmiszereket  nem ajánlott a hűtőben tárolni, ha nem akarjuk, hogy elveszítsék jellegzetes íz világukat, minőségüket, az alábbi élelmiszerek szobahőmérsékleten valójában frissebbek maradnak.

  • Egész dinnye

Sajnos a hűtőben tárolt dinnye veszít az antioxidáns tartalmából. A  görögdinnye szobahőmérsékleten majdnem kétszer annyi béta-karotint tartalmaz  (ami elősegíti az egészséges bőrt), mint a hűtött dinnye. A hűvös levegő gátolja az antioxidáns szint növekedést. Viszont miután felszeleteltük a dinnyét, helyezzük a hűtőbe.

  • Burgonya

A hideg hőmérséklet átalakítja a burgonyakeményítőt cukorrá. Ennek eredményeként érdes textúrát és kissé édes ízt kapunk. A legideálisabb, ha papírzacskóban hűvös kamrában tároljuk. Óvjuk a napfénytől, mert a napfény a klorofill felhalmozódását okozza, a burgonya zölddé válik, és néha kesernyéssé. 

  • Uborka

A bevásárlásból hazatérve az uborkát automatikusan a többi hűtendő élelmiszerrel együtt be szoktuk tenni a hűtőszekrénybe. Ezt többé ne tegyük, vizessé válik és károsítja a héját.

  • Paradicsom

A paradicsom is általában a hűtőben landol, pedig ennek sincs szüksége hűtésre. A hidegtől a paradicsom ízetlenné és lisztes állagúvá válik. Minél jobban lehűtjük, annál inkább elveszti természetes aromáját. A legjobb ízt akkor kapjuk, ha szobahőmérsékleten tároljuk, egy jól szellőző kosárban.

  • Méz

A mézről két dolgot érdemes tudni, az egyik, hogy az egyetlen élelmiszer, ami nem romlik meg. Előfordul, hogy a színe és az állaga átalakul, de a minőségét ez nem befolyásolja. Ha mégis zavarna minket, hogy a mézünk egy idő után kikristályosodik, tegyük az üveget meleg vízbe, várjuk meg amíg a szemcsék feloldódnak, és ismét olyan lesz mint „újkorában”. A másik fontos dolog a mézzel kapcsolatban, hogy nem szabad a hűtőszekrénybe tenni, szobahőmérsékleten való tárolása az ideális.

  • Szeletelt kenyér

A hűtőben tartva a ugyan a kenyér penészedése elkerülhető, de ennek ára van, jó alaposan ki is szárad. Ehelyett tároljuk fagyasztóban, és hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni.

  • Csonthéjas gyümölcsök

Nyáron dúskálunk a csonthéjas gyümölcsökben, szezonja van az őszibaracknak, a szilvának, a nektarinnak és a sárgabaracknak, amik szintén nem igényelnek hűtést. 

  • Olívaolaj

Az olívaolaj az egész világon nagy népszerűségnek örvend, aminek tárolásához hűvös, sötét helyet kell találnunk, hűtőszekrényben tartva keményebb, vajszerűbb állagot kapunk.

 

komment Tovább
Ezt a 8 ételt nem szabad a hűtőbe tenni Tovább
Facebook Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Kalóriacsapdák a mindennapokban Kalóriacsapdák a mindennapokban
  • Elképesztő ételek, amik nem romlanak! Elképesztő ételek, amik nem romlanak!
  • Nőgyógyászati tünetek, amelyek bajt jelenthetnek Nőgyógyászati tünetek, amelyek bajt jelenthetnek
  • Így indulnak a nyertesek! Így indulnak a nyertesek!
  • Titkos hajerősítő trükkök! Titkos hajerősítő trükkök!

A bejegyzés trackback címe:

https://parpercegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6516080578
Facebook Twitter Instagram

Hirdetés

Pár perc az egészségért

Fontos, hogy mindegyikünknek legyen pár perce Önmagára! Kérlek tarts velem, hogy hétről-hétre hasznos információval legyél gazdagabb! Praktikus tanácsok a mindennapokra egészség, szépség, wellness, párkapcsolat témakörben!

 oldal.jpg

Facebook oldaldoboz

Tovább a Facebook-ra

Keresés

A Pár perc egészség blogon megjelenő írások, cikkek a szerző tulajdonát képezik.

  • Msylwia (profil)
Health & Wellness & Beauty
süti beállítások módosítása
Dashboard