Az olvasottság nem publikus.

Pár perc az egészségért

  • Rólam
  • Wellness / Szálloda
  • Szépség
  • Teszt
  • Partnereink
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat
Az éttermek trükkjei, jó ha tudod!

Az éttermek trükkjei, jó ha tudod!

facebook_bejegyzes_940x788_px_2023-01-16t153554_864.jpeg

Mikor fordulj ki egy étteremből, mit ne rendelj, mi történik valójában a konyha lengőajtói mögött? Lássuk, mire érdemes odafigyelni, ha egy vendéglátóhelyre térünk be. Mit tegyünk, hogy ne csalódottan, rosszabb esetben egy gyomorrontással távozzunk az étteremből?

Vigyázz a napi ajánlatokkal - Sok étteremben az a "különleges ajánlat", amit gyorsan el kell adni, mielőtt megromlik. Valószínűleg ez az, amitől próbálnak gyorsan megszabadulni, a napi ajánlatok indokai inkább gazdaságiak, mint kulinárisak. Ha a pincér feltűnően erőlteti, hogy milyen fogást rendeljünk, akkor kezdjünk el  gyanakodni.

Hogyan befolyásol az étlap? - Az étlap az éttermek egyik reklámfelülete, ez az egyetlen olyan dolog, amit a vendég biztosan meg fog nézni. Egyre több helyen adnak a látványra, az étlapokat ellátják részletes leírásokkal, profi képekkel az adott fogásról. Gyakori eset, hogy a látvány sokkal szebb, mint amit aztán felszolgálnak nekünk. Legjobb példája ennek a gyorséttermek plakátjain szereplő hatalmas, ínycsiklandozó, telepakolt hamburger, mely köszönő viszonyban sincsenek a valóságban elénk rakott étellel. Sem méretben, sem összetevőkben. Ne tévesszen meg minket a látszat!

A házi készítésű nem mindig azt jelenti, hogy "házi" - Néhány helyen például a salátaönteteket üveges kiszerelésben vásárolják, majd hozzáadnak néhány speciális hozzávalót, például egy kéksajt-morzsát vagy friss fűszernövényeket, és házi készítésűnek nevezik az étlapon. De lehet, hogy házi készítésű egy három kilóméternyire lévő cukrászdából érkező termék.

A rántotta általában porból készül - Még a világ legjobb svédasztalos reggelijénél is 100-ból 99-szer a nagy serpenyőben lévő rántotta porból készül.

A legtöbb szakács azt javasolja, hogy olyan ételt rendeljünk, ami annak a helynek a specialitása. Egy steak house-ban nem érdemes halat választani, egy pizzériában pedig ne a libamájjal kísérletezzünk. 

A mosdó árulkodik az étteremről - Ha a mosdó piszkos, elhanyagolt, biztosak lehetünk benne, hogy a konyha sokkal rosszabb. A mosdó állapota csak az egyik jele annak, hogy rossz étterembe tértünk be...

Hacsak nem érzed a tengeri levegő illatát, kerüld az osztrigát - Ami az osztrigát illeti, ha helytelenül kezelik és tárolják, nagyon megbetegíthet. Ez tényleg nagyon kényes étel, csakis olyan étteremben szabad rendelni, ahol tengeri fogásokra specializálódtak.

A világhírű Anthony Bourdain szerint, ha egy húst véletlenül túlságosan megsütnek, akkor vagy a kukába kerül, vagy annak szolgálják fel, aki well-done steak-et rendelt.

Ingyen rágcsálnivaló - Az ingyen ropit nem biztos, hogy hátsó szándék nélkül vetik be az éttermek. Bár amikor az asztalon elénk rakja a pincér a ropival vagy sós mogyoróval teli tálat, kedves gesztusnak tartjuk. Pedig a vendéglátók célja csupán az, hogy szomjassá tegyen bennünket, és több italt fogyasszunk. Ráadásul nem túl higiénikus, hiszen ha ezekből a tálakból nem fogy el a harapni való, akkor megy vissza a többi vendéghez, szó szerint kézről kézre jár.

Természetesen szép számmal vannak kivételek, nem szabad általánosítani! Ma már egyre többen adnak a minőségre!

komment Tovább
Az éttermek trükkjei, jó ha tudod! Tovább
Facebook Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Ne dőlj be a boltoknak! Ne dőlj be a boltoknak!
  • Így indulnak a nyertesek! Így indulnak a nyertesek!
  • Wellness a napsütés erejével Wellness a napsütés erejével
  • Egy korty egészség – miért jó a kávé? Egy korty egészség – miért jó a kávé?
  • Női vitalitás: a titok nyitja Női vitalitás: a titok nyitja

A bejegyzés trackback címe:

https://parpercegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6318027524
Facebook Twitter Instagram

Hirdetés

Pár perc az egészségért

Fontos, hogy mindegyikünknek legyen pár perce Önmagára! Kérlek tarts velem, hogy hétről-hétre hasznos információval legyél gazdagabb! Praktikus tanácsok a mindennapokra egészség, szépség, wellness, párkapcsolat témakörben!

 oldal.jpg

Facebook oldaldoboz

Tovább a Facebook-ra

Keresés

A Pár perc egészség blogon megjelenő írások, cikkek a szerző tulajdonát képezik.

  • Msylwia (profil)
Health & Wellness & Beauty
süti beállítások módosítása
Dashboard