Miután elmentünk bevásárolni az élelmiszerek hűtőszekrénybe helyezése, hogy hosszabb ideig elálljanak, a legjózanabb dolognak tűnik. De vajon a hűtő a legjobb hely bizonyos élelmiszerek tárolására?
Pékárú, kenyér - A hűtő kifejezetten rosszat tesz a pékáróknak, kiszárad, megszikkad, élvezhetetlenné válik. A kenyérnek, pékárúnak a kenyértartóban van a legjobb helye. A felesleges mennyiségű kenyeret tároljuk a fagyasztóban, és engedjük fel fogyasztás előtt szobahőmérsékleten.
Egész dinnye - A hűtőszekrény felére csökkentheti az antioxidánsok számát. A görögdinnye szobahőmérsékleten csaknem kétszer annyi vegyületet tartalmaz, mint a béta-karotin (amely felelős az egészséges bőrért és a látásért), mint a hűtött dinnyében. A felszeletelt dinnyét viszont már a hűtőben kell tárolni.
Uborka - Gyakori hiba, hogy hűtőszekrényben tartjuk az uborkát, pedig a hűtőben romlik az állaga.
Csípős szósz - A bolti csípős szószban lévő ecet és tartósítószerek megakadályozzák, hogy a kamrában megromoljon. A hűtőben a fűszeres paprika veszít erősségéből.
Méz - Ez a ragacsos, édes nedű nem kerülhet a hűtőbe. A mézről ismert, hogy hideg hőmérsékleten kikristályosodik. A szobahőmérséklet az ideális hőmérséklet a méznek.
Olivaoaj - Az extra szűz olivaolajat célszerű hűvös, sötét helyen tárolni, de nem a hűtőben, ahol vajszerű állagú lesz.
Kaliformónai papríka - Az alacsony hőmérsékleten a paprika elveszíti ropogósságát.