Tudtad, hogy az étcsokoládé egészséges? Mértékkel fogyasztva számos egészségügyi előnye van. Az alábbiakban felsoroljuk a három fő okot, amiért érdemes minden nap megenni egy kocka étcsokoládét, és nem csak a boldogsághormon miatt.
Segíthet megelőzni a szívbetegséget - A teához hasonlóan az étcsokoládé is flavonoidokat tartalmaz, amelyek olyan vegyületek, melyek antioxidánsként működnek. A flavonoidok megvédik a sejteket a káros molekuláktól, az úgynevezett szabad gyököktől. A szabad gyökök sejtkárosodást okozhatnak. A flavonoidok csökkenthetik a vérnyomást és az LDL-koleszterin (azaz a rossz koleszterin) szintjét is akár 10 százalékkal.
Babaprojekt esetén kötelező - A csokoládé az osztrigához hasonlóan magas cinktartalma miatt segíti a spermaképződést. Tehát, ha babaprojektben gondolkozol, még egy indok a csokoládé evés mellett.
Vizsgaidőszakban vagy egy nagyobb koncentrációt igénylő feladat elvégzése előtt egy-egy kocka étcsokoládé csodát tesz, Felfrissíti az elmét, fokozza a koncentrációt, javítja a memóriát.
A csokoládé fiatalít! - A csokoládé bizony öregedésgátló hatással is bír, képes megújítani a sejteket. Ma már senkinek sem újdonság, hogy az antioxidánsokra mennyire szükségünk van, hiszen a szabadgyökök fő ellenségei. Meglepő, de tény, hogy az étcsokoládé annyi antioxidánst tartalmaz mint amennyit egyes gyümölcsök! A feldolgozott csokoládé nyilván kevesebbet, de ha magas kakaótartalmú étcsokoládét választunk, akkor máris sokat tettünk az egészségünk érdekében. Az étcsokoládé nemcsak belsőleg de külsőleg is hasznos, nem véletlenül használja a kozmetikaipar. Javítja a bőrünk oxigénellátását és a mikrokeringést, ezért előszeretettel teszik bele pakolásokba és ránctalanító termékekbe.
Ügyeljünk arra, hogy minél magasabb kakaó tartalmú csokoládét válasszunk, elsősorban a minőségit részesítsük előnyben. Már csak egy dologra kell figyelnünk: A mértékletességre!