Az olvasottság nem publikus.

Pár perc az egészségért

  • Rólam
  • Wellness / Szálloda
  • Szépség
  • Teszt
  • Partnereink
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat
5 káros dolog a konyhában, szabadulj meg tőle!

5 káros dolog a konyhában, szabadulj meg tőle!

facebook_bejegyzes_940x788_px_2024-05-07t095445_380.jpeg

A konyha az egyik központi helyiség a lakásban, ugyanakkor egy olyan hely is, ahol rejtett káros eszközök rejtőzhetnek. Számos, a konyhában használt termék bizonyos szinten egészségügyi kockázatot jelenthet, ha nem megfelelően használják őket. Íme a leggyakoribb konyhai eszközök, melyek nem megfelelő használat esetén mérgezőek és az egészségre veszélyesek.

Alufólia, alumínium edények - Alumíniummal kisebb mennyiségben nap mint nap találkozik a szervezetünk. Megtalálható a konzerves ételekben, de még számos kozmetikai cikkben is, illetve bizonyos gyógyszerekben. Kis mennyiségben nem okoz gondot. Sajnos azonban ennél jóval több jut be a szervezetünkbe, ráadásul elsősorban az étkezésünk révén. Hideg ételt alufóliában tárolni rövidebb időre biztonságos, viszont ha hosszabb ideig tartjuk benne az élelmiszert, a benne lévő fűszerek kioldhatják az alumíniumot. Tanácsos ezért a hűtőben lévő húsokat is valamilyen más módon tárolni. Az alumínium edények egy idő után elhasználódnak, a belső réteget a sok mosogatás és kaparász felsérti, így az ebédünket ez a nem túl egészséges alumínium ízesíti. 

Műanyag vágódeszkák - Ezeken a konyhai eszközökön hamar repedések képződnek, melyek kitűnő táptalajt jelentenek a baktériumoknak és akár ételmérgezést is okozhatnak. A legjobb módszer a műanyag vágódeszkát mosogatógépben tisztítani, de ha a deszkán lévő rések mélyek és nehezen tisztíthatók, akkor ki kell dobni. Az üveg vágódeszka a legjobb választás, idővel sem keletkeznek rajta rések, illetve könnyen tisztíthatók.

Tapadásmentes edények -  A tapadásmentes edények ha megkarcolódnak, és a bevonat darabjai az ételbe kerülnek, az egészségügyi kockázatokat jelenthet. Amikor a PTFE-bevonatú serpenyőket magas hőmérsékletre hevítjük, olyan anyagokat bocsátanak ki, amelyek mérgezőek lehetnek. A biztonság érdekében meg kell próbálni elkerülni ezen edények túlmelegedését. Érdemes minőségi serpenyőre költeni.

Műanyag edények - Nem tanácsos az ételünket műanyag edényekben tárolni, abban melegíteni meg főleg nem. Kutatások szerint tízből hét műanyag doboz ugyanis hormonális zavarokat okozó vegyi anyagokat juttat a benne lévő élelmiszerekbe.

Tisztitószerek - Talán nem is sejtjük, hogy a háztartásunkban megtalálható tisztítószerek, mosószerek mennyi veszélyes anyagot tartalmaznak. Tisztítószerek, mosogatószer, duguláselhárító, illatosítószerek, penész elleni szerek, a listát a végtelenségig folytathatnánk. Ezek a szerek akár életveszélyes egészségügyi problémát okozhatnak. Ha tehetünk, válasszunk alternatív megoldásokat vegyszerek helyett!

komment Tovább
5 káros dolog a konyhában, szabadulj meg tőle! Tovább
Facebook Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Egyél okosan, fogyj könnyedén! Egyél okosan, fogyj könnyedén!
  • Ezért tűnsz idősebbnek a korodnál Ezért tűnsz idősebbnek a korodnál
  • Tippek a zavartalan alváshoz Tippek a zavartalan alváshoz
  • Nőgyógyászati tünetek, amelyek bajt jelenthetnek Nőgyógyászati tünetek, amelyek bajt jelenthetnek
  • Így indulnak a nyertesek! Így indulnak a nyertesek!

A bejegyzés trackback címe:

https://parpercegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr10018398423
Nincsenek hozzászólások.
Facebook Twitter Instagram

Hirdetés

Pár perc az egészségért

Fontos, hogy mindegyikünknek legyen pár perce Önmagára! Kérlek tarts velem, hogy hétről-hétre hasznos információval legyél gazdagabb! Praktikus tanácsok a mindennapokra egészség, szépség, wellness, párkapcsolat témakörben!

 oldal.jpg

Facebook oldaldoboz

Tovább a Facebook-ra

Keresés

A Pár perc egészség blogon megjelenő írások, cikkek a szerző tulajdonát képezik.

  • Msylwia (profil)
Health & Wellness & Beauty
süti beállítások módosítása
Dashboard