Az olvasottság nem publikus.

Pár perc az egészségért

  • Rólam
  • Wellness / Szálloda
  • Szépség
  • Teszt
  • Partnereink
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat
Mivel etetnek minket? Élelmiszeripari trükkök!

Mivel etetnek minket? Élelmiszeripari trükkök!

gmo-krumpli-2b946d707a.jpgSajnos a mai fogyasztói társadalomban az élelmiszeripar sem kivétel, hogy profit érdekében trükkökhöz folyamodjon, amik abszolút nem tesznek jót az egészségünknek. Bizony nem egyszer a kialakult súlyos betegségek annak köszönhetőek, amiket évek alatt megettünk! Nem véletlenül tartja magát a mondás: Az vagy, amit megeszel! Nem árt tisztában lennünk néhány az élelmiszeriparban használt ártalmas eljárással, anyaggal, amiket az előállítás során használnak fel, hiszen elképzelhető, hogy ezek után soha többé nem vásárolunk az adott termékből. Ne dőljünk be a designos csomagolásnak, az étvágygerjesztő illatoknak és a sokat ígérő reklámoknak!  Most segítünk az egészséges és tudatos választásban!

  • Reggelire szánt „tejitalok”

A boltok polcain a tej mellett roskadoznak a tejital, illetve reggeli ital felirattal ellátott termékek. A vásárló ezeket gyanútlanul beteszi a kosarába azt gondolva, hogy a tehéntej összetételével egyező minőségű italt vett. Bár a tejitalra hallgató termékek hasonlítanak a tejre, jó esetben a fele tej, a többi része viszont melléktermék, savók, stabilizátorok, tejszín. Tény, hogy a dobozon nem tej van, hanem tejital, de egy tudatos vásárló tisztában van vele, hogy ez valójában mit is takar.  

  •  Tízóraiba való szendvicssajt

Bár praktikus megoldásnak tűnik a rohanós reggeleken az egyenként csomagolt sajtot beletenni a tízóraiba, mégsem ajánlott. Ezek jellemzően nem állati tejből készülnek. A növényi eredetű tejtermék másolatban az összetevők rengeteg kémiai eljáráson esnek át, mire elnyerik a kívánt állagot. Valójában ömlesztett termékek, amelyet növényi zsírból és kukoricakeményítőből gyártanak. Sajnos költséghatékonyság végett jó pár étterem ezeket a növényi sajtokat használja fel.

  •  Az egészséges lazac, nem mindegy honnan származik

A rajongás a lazac iránt nagyban köszönhető a jó marketingnek. Kuriózumnak számít és lépten - nyomon azt halljuk, hogy milyen fontos az egészségünk megőrzése szempontjából. Nem árt tudni, hogy a lazacról állított pozitív tulajdonságok a  vadlazacra vonatkoznak. Tekintettel a tömegfogyasztásra,  a lazacállomány egyre csökken. Hogy ki tudják elégíteni a fogyasztói igényeket a piacra kerülő lazachús nagy részét halfarmokról biztosítják. A tenyésztett halaknak olyan tápokat adnak, melyek rózsaszínre, a vad lazachús színére festik a húsukat. A farmokon nevelt halak húsában sok vegyi anyag található. Mi fogyasztók pedig változatlanul hiszünk abban, hogy a világ legjobb tengeri eledele. Pedig nem véletlen, hogy ma már több ország is mértékletességre inti a lazac-kedvelőket. A hazai hűtőpultokban többnyire tenyésztett lazacok közül válogathatunk. A csomagoláson kötelezően szerepelnie kell, hogy honnan, milyen halászati övezetből kerül az asztalunkra.

Trükkös áremelés: A gyártók leginkább méretcsökkentést, töltőtömeg csökkentést alkalmaznak, mellyel rejtett áremelést hajtanak végre.

  • Csökkentett zsírtartalmú darált hús

Diétázóknak hangzatos és kecsegtető termék lehet, de ha közelebbről megvizsgáljuk, már nem is akarjuk megvásárolni. Egyes darált húsok, melyek csökkentett zsírtartalmúnak vannak hirdetve, ugyan alacsonyabb kalória bevitelt ígérnek, de a hús tartalmuk is akár harminc százalékkal kevesebb. Helyette olcsó adalékokat, szóját tartalmaznak. Annak érdekében, hogy azt a látszatot keltsék, hogy egészségesebb, mint a hagyományos, még annál is jóval drágábbak.  Ez egy ügyes marketing fogás.  A szuper- és hipermarketek tele vannak védőgázas csomagolásban kínált húsokkal, melyek gyönyörű piros színűek, frissnek tűnnek. Pedig, ha jobban belegondolunk, idő kellett az előkészítéshez, csomagoláshoz, szállításhoz. De hogyan érhető el akkor ez az optikai hatás?  Körülbelül nyolcvan százalékos oxigénnel dúsítják a csomagolást, mely a hús külső rétegét gyönyörű frissé képes varázsolni. Ez csak a felszín, ha kibontjuk érhetnek meglepetések. Az ebédnek való húst szerezzük be hentesnél, piacon, vagy a hipermarketek húspultjánál kimérve.

  • Mitől olyan szép színű a gyümölcsjoghurt?

Jól ismert dolog, hogy az ételeket megpróbálják színesebbé tenni, hiszen így könnyebben eladhatóak. Azonban tudjuk –e, hogy mitől is van ilyen szép színük? A kedvenc piros gyümölcsjoghurtokban elenyésző mennyiségű gyümölcs van, könnyen belátható, hogy ettől a minimális gyümölcstartalomtól nem lenne olyan szép, ínycsiklandozó színű a joghurt. Ezért valami más megoldáshoz kellett folyamodni, ez pedig jobb esetben nem más, mint a céklalé. A cékla színével élénk piros színt lehet varázsolni. Hogy miért jobb esetben? Mert van olyan joghurt, amihez E120 anyagot használnak fel, ami a kármin. Így nem mond semmit igaz? Na már most, ez egy állati eredetű színezék, amit szárított, nőstény pajzstetvekből  nyernek ki.

Ha most kedveled a facebook oldalamat, akkor sok hasznos információval lehetsz gazdagabb, és még egy nyereményjátékon is részt vehetsz. Várlak a facebook oldalamon!

 

 

komment Tovább
Mivel etetnek minket? Élelmiszeripari trükkök! Tovább
Facebook Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • A sport, ami kortalan és mindenkié! A sport, ami kortalan és mindenkié!
  • Nyári tippek nőknek: fontos! Nyári tippek nőknek: fontos!
  • Megújuló bőr titkos trükkjei Megújuló bőr titkos trükkjei
  • Izomgörcs? Legyőzve! Izomgörcs? Legyőzve!
  • A légiutaskísérők titkos trükkjei A légiutaskísérők titkos trükkjei

A bejegyzés trackback címe:

https://parpercegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6614592982
Facebook Twitter Instagram

Hirdetés

Pár perc az egészségért

Fontos, hogy mindegyikünknek legyen pár perce Önmagára! Kérlek tarts velem, hogy hétről-hétre hasznos információval legyél gazdagabb! Praktikus tanácsok a mindennapokra egészség, szépség, wellness, párkapcsolat témakörben!

 oldal.jpg

Facebook oldaldoboz

Tovább a Facebook-ra

Keresés

A Pár perc egészség blogon megjelenő írások, cikkek a szerző tulajdonát képezik.

  • Msylwia (profil)
Health & Wellness & Beauty
süti beállítások módosítása
Dashboard