Ezeket az ételeket kerülni kell, ha nem akarod felgyorsítani a bőr öregedését. Ahogyan léteznek bőröregedést gátló élelmiszerek, így az étkezési szokások fegyelmezetlen megválasztása is megmutatkozik az arcbőrön.
Cukros üdítők és édességek
Az üdítőitalokban, édességekben finomított, feldolgozott cukrok gyulladást váltanak ki. Számos tanulmány megerősítette már, hogy a cukor öregíti a bőrt, ráncokat okoz, szárazabbá és kevésbé rugalmassá teszi bőrünket.
Tejtermék
Egyes tejtermékek magas telített zsírtartalmúak, transzzsírokat tartalmaznak, melyek szintén elősegítik a bőr öregedését.
Feldolgozott húsok
A feldolgozott húsok tele vannak nátriummal, ami puffadást okozhat. Ráadásul nitrátoknak nevezett tartósítószereket is tartalmaznak, amelyek gyulladást váltanak ki. Ezenkívül a feldolgozott húsok felhasználják a C-vitamint, amely elengedhetetlen a kollagéntermeléshez és az egészséges bőrhöz.
Hamvas bőrt szeretnél? Nehéz megtalálni azt a terméket, amely ezt a ragyogó hatást biztosítja. Napjaink leghatékonyabb öregedésgátló kezelése egyszerűbb, mint azt a legtöbb szépség szerelmese gondolná. A szakértők szerint a fiatalság legerősebb forrása még mindig a retinol.
Sült ételek
Amikor az ételeket forró olajban sütjük, szabad gyökök szabadulnak fel, amelyek károsítják a bőrt, és gyorsan elveszítik rugalmasságukat. Ami még rosszabb, veszélyes transzzsírokat és hidrogénezett zsírokat tartalmaznak, amelyek csökkentik a sejtek áramlását, túlterhelik a májat.
Ultra-feldolgozott szénhidrátok
Az ultra-feldolgozott, finomított szénhidrátok például a csomagolt fehér kenyér, a fánk, a péksütemények, a chipsek illetve ide tartoznak az „instant” élelmiszerek, hogy csak néhányat említsünk. Ezek az ételek gyulladást okoznak, nem tartalmaznak tápértéket, és alig vagy egyáltalán nem tartalmaznak rostot.