Az olvasottság nem publikus.

Pár perc az egészségért

  • Rólam
  • Wellness / Szálloda
  • Szépség
  • Teszt
  • Partnereink
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat
Rejtett veszélyek a tányérodon

Rejtett veszélyek a tányérodon

434343.jpgVeszélyes ételek: Mire figyeljünk a konyhában?

Bár egyes élelmiszerek állapota egyértelműen jelez, ha már fogyasztásra alkalmatlan – például megsavanyodott tej vagy penészes sajt –, vannak olyanok is, melyeknél nem ennyire egyértelmű a helyzet. Nézzük, melyek azok az ételek, amelyekkel érdemes óvatosnak lenni!

Zöldségek és saláták: a láthatatlan veszélyek

A nem megfelelően megmosott friss zöldségek, saláták és csírák komoly egészségügyi kockázatot rejthetnek. Az olyan leveles növények, mint a spenót vagy a kelkáposzta, igazi vitaminbombák, de a szennyeződések miatt könnyen kórokozókkal fertőződhetnek. Mivel gyakran nyersen fogyasztjuk őket, elengedhetetlen az alapos tisztítás. A zacskós változatokat pedig érdemes kerülni, mert ezekben gyorsabban elszaporodhatnak a baktériumok.

Házi disznóvágás: a láthatatlan veszély

A botulizmus egy súlyos, de kevéssé ismert betegség, amely gyakran kötődik a hagyományos téli disznóvágásokhoz. A nem megfelelően hőkezelt hurka, kolbász és disznósajt fogyasztása akár életveszélyes lehet. Ha néhány nappal a lakoma után gyengeséget, izomfájdalmakat, hasi diszkomfortérzetet vagy látási problémákat tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz!

Tonhal: a népszerű, de kockázatos hal

A tonhal világszerte kedvelt, egészséges fehérjeforrás, azonban nem árt az óvatosság! Egyes példányok scrombotoxint tartalmazhatnak, amely fejfájást, görcsöket és bőrpírt okozhat. Ezen túl a tonhal magas higanytartalma miatt terhes nőknek különösen ajánlott mértékletes fogyasztása.

Lágy sajtok: nem minden penész ehető

Sok sajt természetesen penészesen készül, ám ha egy friss vagy félkemény sajton jelenik meg a nem kívánt penészfolt, jobb, ha búcsút veszünk tőle. A penészgomba mélyen átszövi az élelmiszert, így még a látszólag érintetlen részek is veszélyesek lehetnek. Ha legyengült az immunrendszered vagy várandós vagy, válassz inkább pasztőrözött tejből készült sajtokat!

Csírák: táptalaj a kórokozóknak

Bár a csírák vitaminban gazdag szuperételek, fejlődési környezetük kedvez a baktériumoknak. A biztonság érdekében érdemes otthon csíráztatni, és rendszeresen fertőtleníteni az edényt, amelyben növeszted őket.

Osztriga: luxus vagy veszélyforrás?

Az osztriga igazi ínyenc fogás, ám ha szennyezett vízből származik, a norovírus és a vibrio baktérium komoly gyomor- és bélrendszeri problémákat okozhat. Mivel nyersen fogyasztjuk, különösen fontos megbízható forrásból beszerezni!

Tojás: a szalmonella visszatérhet

Bár a szalmonellás esetek száma csökkent az elmúlt években, a nyers tojással készült ételek, például a majonéz, krémes sütemények vagy egyes koktélok továbbra is kockázatot jelenthetnek.

komment Tovább
Rejtett veszélyek a tányérodon Tovább
Facebook Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • A nagy átverés! Tévhitek amik ártanak! A nagy átverés! Tévhitek amik ártanak!
  • Női vitalitás: a titok nyitja Női vitalitás: a titok nyitja
  • 5 alvásgyilkos szokás! Felejtsd el! 5 alvásgyilkos szokás! Felejtsd el!
  • Kávéfüggőség: Szokás vagy szükséglet? Kávéfüggőség: Szokás vagy szükséglet?
  • Megújuló bőr titkos trükkjei Megújuló bőr titkos trükkjei

A bejegyzés trackback címe:

https://parpercegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2018865878
Facebook Twitter Instagram

Hirdetés

Pár perc az egészségért

Fontos, hogy mindegyikünknek legyen pár perce Önmagára! Kérlek tarts velem, hogy hétről-hétre hasznos információval legyél gazdagabb! Praktikus tanácsok a mindennapokra egészség, szépség, wellness, párkapcsolat témakörben!

 oldal.jpg

Facebook oldaldoboz

Tovább a Facebook-ra

Keresés

A Pár perc egészség blogon megjelenő írások, cikkek a szerző tulajdonát képezik.

  • Msylwia (profil)
Health & Wellness & Beauty
süti beállítások módosítása
Dashboard